Știrinews.24.md
25 Mai 2023, 16:50
37

Un liceu din Bălți a primit un mesaj precum că instituția ar fi minată. Angajații și elevii au fost evacuați

Un liceu din Bălți a primit un mesaj precum că instituția ar fi minată. Angajații și elevii au fost evacuați

Elevii și elevele unui liceu din Bălți au fost evacuați de urgență din cauză că în timpul orelor, instituția a primit un mesaj precum că școala ar fi minată, iar pentru a evita o tragedie, cei din urmă trebuie să transmită o sumă de bani. Toate forțele de ordine au intervenit imediat, însă alerta s-a dovedit a fi falsă. Despre aceasta a scris portalul informațional din nordul Republicii Moldova TV NORD.

„Ne-au spus că școala e minată și de asta ne-au scos afară. Este tare periculos. Deja de o oră. Stăm de mult timp afară, ne este frică, destul de periculos. Sper că este o glumă nereușită și totul va fi bine”, a menționat una dintre eleve.

De asemenea, un elev a afirmat că în mesaj era indicat că dacă instituția nu va transfera 100 de mii de dolari, se va întâmpla ceva negativ.

Potrivit TV NORD, poliția a fost sesizată în jurul orei 9.50. Astfel, forțele de ordine imediat au încercuit zona, evacuând toți angajații și copiii care la moment se aflau în incinta clădirii.

„Astăzi, în jurul orei 9.50, poliția a fost sesizată prin serviciul unic 112, precum că într-o instituție de învățământ din municipiul Bălți ar fi fost plasat un obiect explozibil, forțele de ordine imediat au încercuit zona și au evacuat toți angajații, dar și copiii care la moment se aflau în incinta clădirii. În rezultatul verificărilor nu a fost depistat nici un obiect explozibil, instituția și-a reluat activitatea”, a menționat ofițera de presă a IP Bălți Eugenia Molceanov.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Scriitoarea Teodora Rotaru a fost decorată de către Maia Sandu cu medalia „Meritul Civic”
  • Activitatea PTF Leova-Bumbăta a fost întreruptă pe 4 iunie 2023
  • Regele Charles, la picnic cu românii din Valea Zălanului. A fost întâmpinat cu flori, dulceaţă şi bucurie (FOTO
  • După catastrofa feroviară din India, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe
  • Moarte misterioasă, în raionul Soroca: Un italian a fost găsit zăcând fără suflare în curtea concubinei sale
  • VIDEO | Maia Sandu: Toți oaspeții au spus la unison că summitul a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai R. Moldova
  • Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră
  • Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate
  • Zi cu emoții pentru absolvenți: Elevii alolingvi susțin astăzi primul examen de bacalureat
  • Informațiile precum că Maia Sandu ar fi gata să permită armatei ucrainene să utilizeze RM în scopuri militare - un FALS