Știrinews.24.md
30 Septembrie 2022, 14:05
61

Un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, în timpul manifestației au dat dovadă de un comportament neadecvat, anunță poliția

Aceștia, împreună cu unul dintre organizatorii acțiunii de protest (președintele r. Orhei), Dinu Țurcanu, având intenția de a intra în curtea Președinției și de a periclita activitatea instituției, au fost stopați de forțele de ordine antrenate la menținerea ordinei și securității publice.

Angajații poliției de nenumărate ori l-au somat pe Dinu Țurcan cât și pe participanți să renunțe la intențiile lor, dar aceștia nu sau conformat cerințelor legale.

Un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, în timpul manifestației au dat dovadă de un comportament neadecvat, anunță poliția

Pentru nesubordonarea cu rea-voință dispoziției sau cererii legitime ale colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cât și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistență, acesta a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare.

Pe caz a fost inițiată o procedură contravențională în stabilirea tuturor circumstanțele.

Reiterăm, poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente.

Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane, se arată în comunicat.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • O nouă alertă falsă cu bombă la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani! Poliția încearcă să-l identifice pe autorul apelului
  • Atenție! Pe drumurile din nordul și centrul R.Moldova s-a format ghețuș. Recomandările poliției
  • Moldelectrica anunță posibile deconectări
  • Gavrilița, după ce o nouă rachetă a fost descoperită la nord: Poliția ridică gradul de alertă în Briceni și Ocnița
  • Exerciții militare la Bălți. Ministerul Apărării anunță cetățenii pentru a evita dezinformările
  • Iranul a dizolvat poliția moravurilor după două luni de proteste
  • Zelenski anunță că organizațiile religioase care au legătură cu Rusia vor fi scoase în afara legii: „Garantăm independența spirituală a Ucrainei”
  • Biden anunță că e dispus să se întâlnească cu Putin. ”Retragerea rușilor din Ucraina, o condiție pentru a pune capăt conflictului”
  • Absența îi costă! Un grup de deputați ”ȘOR” și comunistul Constantin Starîș, rămași fără o parte din salariu pentru lipse de la ședințe
  • ANRE anunță noile prețuri la benzină și motorină. Cât vor costa carburanții în primul weekend de iarnă