Știrinews.24.md
12 Septembrie 2022, 11:45
69

Un fost șef al spionajului rusesc compară eșecul armatei ruse cu un război pierdut de Rusia, urmat de o revoluție

Girkin, ce folosește și numele Strelkov este un veteran al armatei ruse și fost ofițer FSB ce a jucat un rol cheie în anexarea Crimeei și apoi în Donbas, unde a fost - de facto - lider al forțelor militare pro-ruse.

Igor Girkin a spus că prăbușirea liniei frontului rusesc a fost ca bătălia din 1905 de la Mukden, unde Rusia a pierdut războiul în fața Japoniei, și care a fost urmată de Revoluția din 1905, pe fondul umilinței internațională.

Un fost șef al spionajului rusesc compară eșecul armatei ruse cu un război pierdut de Rusia, urmat de o revoluție

Ucraina a a avasat rapid și a cucerit 3000 de km pătrați de la începutul lunii septembrie, în timp ce mii de soldați ruși au fugit, lăsând în urmă stocuri de muniție și echipamente, acesta fiind un punct de cotitură în războiul care durează de mai bine de 6 luni.  Igor Girkin , care critică foarte des conducerea țării fără menajamente, numindu-l pe ministrul apărării, Shoigu, "mareșalul de carton", a spus în repetate rânduri că Rusia va fi învinsă în Ucraina dacă nu va face o mobilizare la nivel național, transmite hotnews.ro.

Furia naționalistă față de eșecul militar este o problemă mult mai mare pentru Kremlin decât criticile liberalilor prooccidentali la adresa lui Putin, în timp ce sondajele de opinie continuă să arate un sprijin larg pentru ceea ce Moscova numește "operațiunea militară specială".

În timp ce capitala a sărbătorit sâmbătă Ziua Moscovei cu petreceri de stradă și concerte, zvonurile de neliniște s-au răspândit chiar și în parlamentul de obicei supus al Rusiei.

Serghei Mironov, liderul partidului de opoziție, dar loial lui Putin, Rusia Justă, a scris pe Twitter că un foc de artificii în cinstea sărbătorii ar trebui anulat, având în vedere situația militară din Ucraina.

Un mesaj postat pe Telegram de către proeminentul corespondent de război Semion Pegov s-a referit la sărbătorile de la Moscova ca fiind "blasfemiatoare" și la refuzul autorităților ruse de a se angaja într-un război la scară largă ca fiind "schizofrenic".

„Fie Rusia va deveni ea însăși prin nașterea unei noi elite politice... fie va înceta să mai existe", a scris Semion Pegov.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Republica Cehă le cere cetățenilor săi să părăsească Rusia, în urma ordinului de mobilizare dat de Moscova
  • Aproape 1 800 de copii din Ucraina au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova
  • Duma de Stat a Rusiei ratifică anexarea celor patru regiuni ucrainene unde au fost impuse referendumuri
  • „Chiar și copiii vă pot face praf”. Kadîrov își trimite feciorii minori la război. Cel mai mic are 14 ani
  • VIDEO A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină. Ce descoperire a făcut
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • Rusia interzice circulația camioanelor înmatriculate în Europa
  • Anexat ilegal de Rusia, eliberat în mai puțin de 12 ore. Ucrainenii au intrat în orașul Liman
  • VIDEO | Momentul când soldații ucraineni ridică steagul în orașul Liman, în care militarii ruși au fost încercuiți
  • Turgia condamnă anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene de către Rusia