Știrinews.24.md
12 Februarie 2024, 12:44
62

Un cetățean străin, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Un cetățean străin, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Un cetățean străin va ajunge pe banca acuzaților pentru săvârșirea a două episoade de trafic de influență, anunță Procuratura Anticorupție. Potrivit unui comunicat, cauza penală a fost pornită în august 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Astfel, cetățeanul străin este acuzat că, în perioada 2019 – 2023, susținând că ar avea influență asupra colaboratorilor Inspectoratului General pentru Migrație, ar fi pretins și primit de la un alt cetățean străin (denunțătorul) mijloace bănești, în sume de 400, 500 și 900 Euro, pentru a determina persoanele publice din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație să de aviz pozitiv pentru cererile de eliberare a invitațiilor pentru persoane străine din Irak, Iran, Siria și Libia, în vederea perfectării vizelor de intrare în R. Moldova pentru aceștia.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani. La moment, acuzatul este plasat în arest preventiv.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, a fost aplicat sechestru asupra mijlocului de transport deținut de învinuit, în valoare de 160 mii lei.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un deţinut politic condamnat pentru „defăimarea” lui Lukaşenko a murit în pușcărie
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Maia Sandu, către mediul de afaceri: „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economie”
  • Începe testarea materialelor de examen pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal
  • Fostul șef al CFM, trimis în judecată după ce ar fi închiriat ilegal locomotive din regiunea transnistreană. Prejudiciul depășește 5 milioane de lei
  • Anulare! Andrei Spînu anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători