Știrinews.24.md
11 Iunie 2024, 12:22
82

Un bărbat va petrece 11 ani după gratii, după ce a estorcat circa jumătate de milion de lei prin scheme de escrocherie

Un bărbat va petrece 11 ani după gratii, după ce a estorcat circa jumătate de milion de lei prin scheme de escrocherie

Un bărbat de 31 de ani, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea pe un termen de 11 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis și cu privarea de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen de 5 ani, după ce a estorcat aproape jumătate de milion de lei prin scheme de escrocherie. Sentina a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Procurorii din cadrul Procuraturii municipale i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i ia acestuia în credit un telefon mobil la preț de 17 040 lei și un laptop la preț de 5 040 lei. Ulterior, s-a eschivat de la întâlnirile cu victima.

În februarie 2017, a mai convins o persoană să ia în credit un telefon, la preț de 8 901 lei, și altă persoană să ia în credit un laptop la preț de 8000 lei, sub același pretext, fără intenția de a-și onora obligațiile.

Tot în 2017, acesta a înșelat o persoană de 83 245 lei prin aceeași schemă infracțională și pe alte două victime de 58 828 lei și, respectiv, 31 998 lei.

În octombrie 2017, sub pretextul procurării automobilului de model „Infinity FX 45”, la prețul de 13 000 de euro, ce aparține cu drept de proprietate unei companii de leasing, locatar fiind victima, a transmis persoanei împuternicite de victimă 2000 de dolari SUA, în calitate de avans pentru a utiliza automobilul, până la achitarea sumei integrale. Ulterior, acesta s-a eschivat de la realizarea obligațiilor asumate și fără a avea careva împuterniciri legale, a ieșit cu automobilul de pe teritoriul Republicii Moldova, în Ucraina, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, a deposedat victima de automobil și a lăsat în sarcina ultimei achitarea ratelor de leasing, prin ce i-a cauzat o daună materială în sumă de 230 990 lei.

În total, părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material de 444 042 lei.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Șeful INTERPOL Moldova rămâne după gratii pentru o lună: Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Viorel Țentiu
  • Nu scapă de arest: Bărbatul acuzat de omorul Anei-Maria rămâne după gratii încă 30 de zile
  • Accident grav la Briceni: Un şofer a decedat, iar două femei, spitalizate, după ce au ajuns cu maşina într-un copac
  • 14 localităţi din țară rămân încă în beznă, după intemperiile din ultimele zile: Cetățenii, îndemnați să fie atenți la firele rupte
  • Compania din scandalul cu repararea turbinei de la Termoelectrica, amendată cu circa 580 000 lei, peste un an și jumătate de la inspecție
  • Coșmarul prin care a trecut un deținut minor. A fost violat repetat de alți cinci pușcăriași din Penitenciarul nr.13 din Chișinău
  • Socialistul de la șefia raionului Edineț, amendat cu circa 30 mii lei, după ce a atacat un consilier municipal
  • Accident fatal în Capitală: Un bărbat a murit pe loc, după ce două mașini s-au ciocnit față în față
  • O nouă șansă pentru bolnavii de după gratii: Procedura de examinare medicală, simplificată. Decizia Guvernului
  • VIDEO Tâlhărie la Telenești: Au intrat în casa unui bărbat, l-au bătut și i-au furat banii. Indivizii, reținuți