Știrinews.24.md
29 Martie 2024, 17:22
181

Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, declarat persona non grata pe teritoriul Federației Ruse

Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, declarat persona non grata pe teritoriul Federației Ruse

Un colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persona non grata pe teritoriul Federației Ruse. Se întâmplă după ce acum 10 zile un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, în contextul organizării alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene contrar poziției autorităților moldovenești.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă convocarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, la sediul Ministerului rus de Externe.

Diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova persona non grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră.

„MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, precizează MAE.

Amintim că, pe 19 martie, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la minister. Diplomatului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene contrar poziției autorităților moldovenești. Astfel, lui Vasnețov i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova.

„Moscova va da un răspuns adecvat la acțiunile Chișinăului”, a declarat în aceeași zi Ministerul rus de Externe.

Deși autoritățile de la Chișinău au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei, așa-zisele autorități de la Tiraspol au deschis 6 secții de vot pentru cei peste 200 de mii de cetățeni ruși care locuiesc în Transnistria.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Voia să scoată 26 000 de euro din R. Moldova, fără să-i declare. O moldoveancă, prinsă la Aeroport
  • În atenția călătorilor! Cozi lungi la PTF Sculeni, ieșire din R. Moldova. Poliția de Frontieră vine cu recomandări
  • Mihai Popșoi: R. Moldova contează pe sprijin în grăbirea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană
  • Peste 7.000 de profesori lipsesc în școlile din R. Moldova. Ministrul Educației explică care este cauza
  • Participarea R. Moldova în Programul EaSI, discutată de Maia Sandu cu directorul OIM și Comisarul european pentru locuri de muncă
  • Cooperare mai strânsă. R. Moldova și Regatul Țărilor de Jos au semnat o scrisoare de intenție în domeniul apărării
  • Refugiații din Ucraina, care se angajează la muncă în R. Moldova, vor fi asigurați medical
  • Conferința regională a FAO ar fi fost mutată de la Chișinău după ce Moscova a pus presiuni pe ONU. Zaharova: Am obținut schimbarea locației
  • Tranzitarea producției agricole ucrainene pe șoselele din Republica Moldova se va reduce
  • Cea de-a XII-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică România – Republica Moldova are loc la București