Știrinews.24.md
1 Noiembrie 2022, 17:38
71

Ucraina cere ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială 2022

Ucraina cere ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială 2022

Potrivit unui comunicat dat publicității luni, Comitetul executiv al Federației din Ucraina vrea ca naționala iraniană să fie exclusă de la turneul final pentru "posibila implicare a Iranului în agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei".

Ucraina a fost invadată de Rusia în luna februarie a acestui an. Selecționata ucraineană de fotbal a ajuns până în etapa finală a play-off-lui de calificare al zonei europene, fiind învinsă de Țara Galilor în iunie.

Directorul executiv al clubului ucrainean Șahtior Donețk, Serghei Palkin, a îndemnat săptămâna trecută FIFA să împiedice Iranul să ia parte la competiția din Qatar, sugerând ca locul său să fie luat de Ucraina.

Comunicatul postat pe site-ul oficial al Federației ucrainene de fotbal face referire la faptul că într-o ședință a Comitetului său Executiv s-a decis să se facă apel la forul fotbalistic mondial, dar nu menționează posibilitatea înlocuirii Iranului la turneul din Qatar.

Forul de la Kiev subliniază că a decis să solicite FIFA excluderea Iranului de la Cupa Mondială 2022, "luând în considerare informațiile mass-media privind încălcările sistematice ale drepturilor omului în Iran, care pot încălca principiile și normele Statutelor FIFA, ținând cont de Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU privind impunerea de sancțiuni Iranului și posibila implicare a Iranului în agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei".

Iranul urmează să dispute meciul său de debut la Cupa Mondială 2022 pe 21 noiembrie, împotriva Angliei.

Pe de altă parte, Federația de fotbal din Bosnia-Herțegovina a confirmat că meciul amical împotriva selecționatei Rusiei, prevăzut pe 19 noiembrie, a fost amânat "pentru o dată viitoare", fără să ofere alte detalii referitoare la această decizie.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Vladimir Putin, despre atacul de la Moscova:Toți cei care au ordonat atacul vor fi pedepsiți. Suspecții încercau să fugă în Ucraina
  • Klaus Iohannis: Republica Moldova se confruntă cu amenințări hibride fără precedent și este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina
  • Ucraina a primit 4,5 miliarde de euro din partea UE, fiind prima tranșă din ajutorul promis de 50 miliarde
  • Josep Borrell: Miercuri voi propune ca UE să folosească 90% din veniturile activelor rusești cu scopul de a cumpăra armament pentru Ucraina
  • Ucraina construieşte fortificaţii defensive şi se pregăteşte de un război de durată, analiză France Presse
  • Maia Sandu, mesaj după atacul masiv al rușilor asupra Odesei: „Ucraina are nevoie de ajutor urgent pentru a se apăra. Inima mea merge la Odesa”
  • Emanuel Macron: Dacă Rusia învinge în Ucraina, Republica Moldova va fi amenințată în secunda doi
  • Mai aproape de aderare. Comisia Europeană a înaintat propunerile pentru cadrele de negociere cu R.Moldova și Ucraina
  • FOTO Ministrul Popșoi a mers într-o vizită de lucru în Ucraina: „Acest război trebuie oprit!”