Știrinews.24.md
30 Aprilie 2024, 16:23
58

Trei unități noi de remize ale salvatorilor și pompierilor vor fi deschise la Ocnița, Dondușeni și Căinari

Trei unități noi de remize ale salvatorilor și pompierilor vor fi deschise la Ocnița, Dondușeni și Căinari

În Republica Moldova vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA. Acestea vor asigura securitatea cetățenilor din orașele Ocnița, Dondușeni și Căinari, dar și din satele și raioanele vecine.  

„Construcția remizelor este realizată în conformitate cu prevederile Acordului de Cooperare pentru facilitarea acordării Asistenței, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii din data de 21 martie 1994. Lucrările de construcție urmează să fie finalizate pe parcursul acestui an, iar inaugurarea noilor unități vor spori securitatea cetățenilor din nordul și sudul țării.

Astfel, ieri pe 29 aprilie 2024 reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii au inspectat șantierele de lucru a remizelor de salvatori și pompieri Ocnița și Dondușeni, evaluând procesul și etapele de construcție a noilor remize”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General de Situații Urgente.

Potrivit sursei, unitățile se construiesc din temelie, conform standardelor europene și vor fi dotate cu mai multe birouri de lucru, încăperi multifuncționale, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție, depozite pentru păstrarea echipamentului din dotare, dar și săli de conferință și de instruiri.

„Construcția unităților de pompieri va contribui la sporirea nivelului de eficacitate în misiuni de lichidare a incendiilor, de salvare-deblocare, dar și alte situații de risc. Totodată, inaugurarea noilor remize va crește nivelul de siguranță a cetățenilor, prin reducerea timpului de răspuns la situațiile de urgență. Mai mult, odată cu deschiderea unităților, angajații Inspectoratului vor beneficia de condiții moderne în activitatea de serviciu, pentru realizarea misiunilor de salvare la cel mai înalt nivel, conform standardelor europene”, ne mai anunță autoritățile.

Costurile financiare pentru construcția remizelor de salvatori și pompieri sunt suportate de Departamentul militar al ambasadei SUA, dar și Guvernul Republicii Moldova, fiind alocate în total 858 500 mii de dolari SUA pentru construcția remizei Dondușeni, 723 200 mii de dolari SUA pentru unitatea Ocnița și 910 00 mii de dolari SUA pentru postul Căinari.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Scăldat cu final tragic: Un bărbat s-a înecat într-un iaz din Colonița. Recomandările salvatorilor
  • VIDEO: Trei persoane au fost reținute la Edineț, într-un dosar de trafic de droguri
  • Accident groaznic la Dondușeni: O persoană a murit, iar alte patru se află la spital
  • În grădinițele din 15 localități vor fi deschise grupe de creșă; Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari
  • Șoferi, înarmați-vă cu răbdare: Circulația pe un tronson al bd. Mircea cel Bătrân, suspendată pentru trei săptămâni
  • Grav accident la Orhei; În urma impactului au suferit doi maturi și trei copii
  • Așa zișii pacificatori ruși și transnistreni au interzis accesul Misiunii OSCE la câteva unități ale Forțelor de Menținere a Păcii
  • Trei moldoveni ar fi desenat sicrie pe mai mulți pereți din Paris. Au fost arestați cu vopseaua și șabloanele în mână
  • Alegeri europarlamentare 2024. Cum pot vota pe 9 iunie persoanele care dețin cetățenia română și unde se află cele 52 de secții de votare deschise din Republica Moldova
  • Mergeți la PECO, în weekend: Prețurile la carburanți scad în următoarele trei zile