Știrinews.24.md
26 Martie 2023, 12:54
79

Trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale la frontiera cu România; Care este motivul

Trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale la frontiera cu România; Care este motivul

Serviciul Vamal informează că, la moment se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

„În același timp, capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces”, precizează instituția.

Potrivit Serviciului Vamal, agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina. s-au reorientat spre piața din UE, din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate.

Totodată, fluxul s-a majorat deoarece unii transportatori din Ucraina optează pentru tranzit cu marfă prin Republica Moldova.

Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste spirit de înțelegere.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Norvegia se alătură la sancțiunile UE la adresa oligarhilor fugari și a celor din anturajul lor care vor să destabilizeze RM
  • De ce Platon nu este în lista sancțiunilor UE? Răspunsul Maiei Sandu
  • A adormit la volan, cu 2 copii pe bancheta din spate: Momentul în care șoferița intră într-un gard, la Tighina
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • 11 deputați, sancționați pentru absențe nemotivate; Cei din fracțiunea „Șor” rămân în topul celor care chiulesc de la muncă
  • Macron, la Summit-ul CPE de la Bulboaca: Aderarea Republicii Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este un fapt care urmează să fie împlinit
  • Popescu: Recunoașterea internațională a Moldovei este subliniată de prezența a 48 de oficiali europeni la summitul de astăzi
  • Canada îi va sancționa pe oligarhii ruși care vor încerca să destabilizeze Republica Moldova
  • Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski este prezent la summitul Comunității Politice Europene
  • Maia Sandu, de Ziua Internațională a Copilului: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să-și realizeze potențialul”