Știrinews.24.md
30 Ianuarie 2023, 18:26
165

Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău

Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău

Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău. Operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta pasagerii. Informația a fost oferită de ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.

Astfel, pa terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit.

„Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura. În această săptămână va fi organizată o ședință cu reprezentanții companiilor de taxi unde va fi prezentat noul regulament”, a precizat Andrei Spînu.

Oficialul a menționat că doar o singură companie de taxi avea permisiune de a staționa în fața aeroportului. Contractul cu această companie nu a fost prelungit.

Pe 23 ianuarie, Consiliul Concurenței a inițiat o investigație referitor la semnele de abuz de poziție dominantă prezentate de către întreprinderea care gestionează aplicațiile digitale Yandex Go și Yandex Pro, utilizate la prestarea și folosirea serviciilor de taxi. Investigația a fost inițiată după examinarea prealabilă a unei plângeri depuse la începutul lunii decembrie 2022.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Afacere cu permise auto la ASP. VIDEO cu momentul în care sunt transmise sume de bani reprezentantului ASP de la Chișinău
  • VIDEO Maia Sandu, după ce Aeroportul a revenit în gestiunea statului: Rezultat al luptei contra corupției
  • Charles Michel a ajuns la Chișinău. Președintele Consiliului European, întâmpinat la Președinție
  • Aeroportul Internațional Chișinău a trecut integral în gestiunea statului
  • O armă de foc, depistată în bagajul unui minor, la Aeroportul Chișinău
  • La Grădina Zoologică din Chișinău a fost amenajată o clasă pentru copii. Care este prețul unei lecții
  • S-a scris ISTORIE la Chișinău! Legea prin care limba română devine oficială în Moldova, publicată în Monitorul Oficial
  • FOTO Un nou suflu pentru Circul din Chișinău. Au început lucrările de restaurare a clădirii
  • LIVE: Dorin Recean și Nicolae Ciucă susțin o conferință de presă la Chișinău
  • VIDEO // S-a dat drept medic pe rețele sociale, pentru a obține poze intime cu copii; Un bărbat din Chișinău, cercetat