Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 11:26
170

Timp de 2 zile nu vor fi perfectate pașapoarte în regim de urgență. Anunțul făcut de ASP

Agenția Servicii Publice anunță că în zilele de 30 și 31 martie 2023, nu vor fi recepționate cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență.

Potrivit responsabililor, acest lucru are legătură cu trecerea la noul sistem de personalizare a documentelor.

Menționăm că, începând cu luna aprilie a acestui an, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport (seria AP).

Schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser. Această tehnologie permite utilizarea unui spectru mai larg de elemente de securitate pe nivele verificate prin simpla atingere, privire și înclinare a documentului alături de alte elemente de securitate ascunse, verificate cu echipamente simple și de laborator.

Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. Un copil de două luni, transportat de urgență la un spital din Iași
  • Traian Băsescu: Putin ocupă regiunea transnistreană într-o noapte, dar nu o poate ține nici măcar trei zile
  • 50 de șoferi prinși beți la volan timp de două zile; 29 de șoferi conduceau în stare de ebrietate avansată
  • De urgență, la spital! Peste 15 000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în săptămâna trecută
  • Rusia interzice timp de jumătate de an exporturile de benzină
  • Reacția Kremlinului după ce Joe Biden la făcut pe Vladimir Putin „ticălos nebun”
  • Procurorii PCCOCS cer 30 de zile de arest preventiv în privința primarului de Boldurești, care a tamponat mortal un minor
  • Transportatorii sistează timp de trei zile rutele raionale și interraionale după ”reacția demagogică” a autorităților la solicitările lor
  • Recean, către fermieri: Producătorii agricoli vor putea accesa de urgență un credit de până la 500 mii lei pe care statul îl va garanta
  • Prima reacție a soției lui Navalnîi: „Putin va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut familiei mele și soțului meu”