Știrinews.24.md
14 Iunie 2024, 23:02
97

TEXT/ Război în Ucraina, ziua 842: Lupte intense în Kiev și Ceasov Iar. Zelenski și Biden discută despre China

TEXT/ Război în Ucraina, ziua 842: Lupte intense în Kiev și Ceasov Iar. Zelenski și Biden discută despre China

Volodimir Zelenski și Joe Biden au discutat despre cooperarea China-Rusia, pe fondul extinderii sancțiunilor americane. Beijingul neagă furnizarea de arme Rusiei, dar este acuzat că oferă componente critice. Între timp, lupte intense au loc în Ucraina, în special în Ceasov Iar și Kiev, unde s-au auzit explozii. Fostul președinte Donald Trump critică pachetul de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, iar Zaporojie a fost atacat cu arme balistice. Trupele ruse au înregistrat pierderi semnificative în regiunea Harkov.

UPDATE Volodimir Zelenski și Joe Biden au abordat problema cooperării dintre China și Rusia. Anterior, SUA a extins sancțiunile împotriva companiilor și persoanelor fizice acuzate că au ajutat efortul de război al Rusiei, inclusiv împotriva entităților din China. Beijingul a negat în mod repetat că furnizează arme Rusiei, însă a fost acuzat că furnizează componente critice pentru războiul Rusiei. Zelenski spune că președintele Xi Jinping i-a spus că China nu va vinde arme Rusiei. Nu este clar când a avut loc această conversație. Între timp, Biden spune că China ajută Rusia în război prin tehnologie și producție. Măsurile luate astăzi de G7 vor ajuta Ucraina să reușească în războiul său împotriva Rusiei, a declarat Biden, iar liderii au discutat, de asemenea, despre preocupările legate de faptul că China furnizează Moscovei materiale pentru mașina sa de război”.

UPDATE În jurul orei 06:05, Forțele Aeriene au avertizat despre o țintă de mare viteză în regiunea Kiev. În doar câteva minute, s-a auzit o explozie la Kiev, care probabil a răsunat în afara orașului.
UPDATE Rusia vizează oraşul Ceasov, iar cu scopul de a realiza o străpungere în direcţia Kramatorsk, principalul oraş din zonă aflat sub control ucrainean. "Două situaţii de luptă sunt în desfăşurare în apropiere de Ivanivske (oraş învecinat cu Ceasov Iar). Situaţia este tensionată", admite şi Statul Major ucrainean, în timp ce soldaţii de pe acel sector de front cu care presa a reuşit să vorbească confirmă lupte grele, în condiţiile în care armata ucraineană duce în continuare lipsă de oameni şi muniţii.

UPDATE Fostul președinte american Donald Trump a criticat alocarea unui pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari către Kiev, scrie Reuters. Politicianul și-a exprimat, nemulțumirea la o întâlnire închisă cu reprezentanții Partidului Republican, care a avut loc cu o zi înainte, 13 iunie, la Capitoliu.

UPDATE Cel puțin un incendiu a fost semnalat la un depozit de petrol din Voronezh și Rostov și există și probleme cu alimentarea cu energie electrică într-o serie de așezări.

UPDATE Zaporojie s-a cutremurat de mai multe ori în timpul nopții de la exploziile puternice. Orașul a fost atacat cu arme balistice. Informațiile despre explozii au fost confirmate de OVA, dar detaliile nu au fost dezvăluite.

UPDATE În această noapte, a fost efectuat un atac aerian combinat asupra Ucrainei - forțele de apărare aeriană au luptat împotriva unui aflux de rachete de croazieră trase din aviația strategică a inamicului. S-au auzit explozii în mai multe regiuni.

UPDATE Trupele ruse au înregistrat pierderi „astronomice” în timp ce încercau să avanseze în regiunea ucraineană Harkov, a declarat un oficial NATO care a vorbit sub protecția anonimatului, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din țările NATO care a avut loc la Bruxelles, scriu joi The Kyiv Independent.

tv8.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Accident cumplit, cu implicarea unui autocar de pe ruta Kiev; Două persoane, extrase din automobil de echipa de descarcerare
  • Zelenski, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: Îmi vine să-l omor pe Putin
  • „Reglări de conturi între grupări criminale”. Noi detalii despre omorul din sectorul Rîşcani: Cine este bărbatul împuşcat la terasă
  • TEXT/ Război în Ucraina, ziua 868: Planurile Rusiei, demascate de un lider NATO. Lideri europeni merg la Kiev
  • Cetățenii moldoveni pot primi notificări despre expirarea pașaportului și buletinului de identitate. Precizările ASP
  • Secretarul general al ONU: Atacurile rusești în Ucraina, „deosebit de şocante”
  • Pentru 50 de elevi înmatriculați erau alocate 200 de burse. CNA, sesizat despre neregulile depistate la Școala Profesională din Alexăndreni
  • Maia Sandu, zguduită de atacurile rusești asupra spitalului din Kiev: Kremlinul a transformat acest război în unul împotriva copiilor
  • Atac masiv cu rachete asupra capitalei Ucrainei: O rachetă rusească a lovit cel mai mare spital de pediatrie din Kiev
  • A treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina: Miniștrii de externe din țările vecine, așteptați astăzi la Chișinău