Știrinews.24.md
22 Septembrie 2022, 19:49
85

Surse de la Kremlin: Rusia poate mobiliza 1 milion de oameni. Cifra, inclusă într-un paragraf clasificat al decretului semnat de Putin

Al șaptelea paragraf secret al decretului de mobilizare permite Ministerului rus al Apărării să mobilizeze 1 milion de oameni. Informația a fost făcută publică de Novaia Gazeta Europa, care citează o sursă din administrația prezidențială.

Anterior, pe site-ul portalului de informații juridice a fost publicată o scanare a decretului lui Vladimir Putin privind introducerea mobilizării parțiale în Rusia. Al șaptelea paragraf al decretului este clasificat ”pentru uz de serviciu”. Ulterior, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Dmitri Peskov a spus că acesta se referă la numărul de rezerviști care ar putea fi chemați pentru serviciul militar.

Surse de la Kremlin: Rusia poate mobiliza 1 milion de oameni. Cifra, inclusă într-un paragraf clasificat al decretului semnat de Putin

Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Kojugetovici Șoigu a spus în interviul său: ”300 de mii de oameni”. Aici vorbim despre numărul de până la 300 de mii de oameni” a precizat Peskov.

Sursa publicației din administrația prezidențială subliniază că la început a fost discutată clasificarea întregului text - acest lucru fiind cerut de reprezentanții Ministerul Apărării. Ulterior, potrivit sursei, s-a decis clasificarea doar a celui de-al șaptelea punct, care prevede numărul celor care ar trebui mobilizați.

”Cifra a fost corectată de mai multe ori și, până la urmă, s-a decis să fie de 1 milion”.

Pentru a confirma aceste informații, Novaia Gazeta Europa a încercat să contacteze și autoritățile executive, care, de regulă, primesc textele integrale ale decretelor prezidențiale, inclusiv cele clasificate. Potrivit unor surse din mai multe ministere, aceștia nu au primit textul integral al decretului și nu există nicio modalitate de a-l vedea prin MEDO (sistemul interdepartamental de gestionare a documentelor).

”Din accesul meu la MEDO, văd același text ca toți ceilalți: al șaptelea paragraf este ascuns” a spus directorul departamentului unuia dintre ministere.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Republica Cehă le cere cetățenilor săi să părăsească Rusia, în urma ordinului de mobilizare dat de Moscova
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România
  • Zelenski anunță eliberarea a două localități din regiunile anexate ilegal de Putin
  • Rusia interzice circulația camioanelor înmatriculate în Europa
  • Anexat ilegal de Rusia, eliberat în mai puțin de 12 ore. Ucrainenii au intrat în orașul Liman
  • Turgia condamnă anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene de către Rusia
  • Biden, după ce Putin a anexat ilegal bucăți din Ucraina: „Nu poate ocupa teritoriile vecinilor săi și să scape cu asta”
  • Moment penibil cu Putin și liderii proruși din Ucraina la finalul ceremoniei de anexare
  • Tactică! Zelenski îl scoate din joc pe Putin la restabilirea păcii: Suntem gata de negocieri, dar cu un alt președinte