Știrinews.24.md
15 Martie 2023, 15:34
89

SUA atenționează Rusia să fie mai atentă, după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră

SUA atenționează Rusia să fie mai atentă, după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră

Oficiali americani i-au spus ambasadorului rus în SUA că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în urma prăbuşirii unei drone militare americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Departamentul de Stat al SUA l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, pentru a-i transmite îngrijorările SUA în legătură cu acest incident, primul de la izbucnirea războiului din Ucraina în urmă cu peste un an.

„Mesajul care i-a fost transmis ambasadorului rus este că ei trebuie să fie mai atenţi atunci când zboară în spaţiul aerian internaţional în apropiere de proprietăţi americane care, din nou, zboară în moduri complet legale, desfăşurând misiuni în sprijinul intereselor noastre naţionale de securitate", a spus Kirby într-un interviu pentru CNN.

„Ei sunt cei care trebuie să fie mai atenţi", a adăugat el.

Kirby a afirmat de asemenea că drona de supraveghere MQ-9 nu a fost recuperată şi ar putea să nu fie recuperată niciodată, dată fiind adâncimea Mării Negre în zona unde a fost doborâtă.

„Nu a fost recuperată. Şi nu sunt sigur că vom reuşi să o recuperăm. Acolo unde a căzut în Marea Neagră apa este foarte adâncă. Prin urmare, încă evaluăm dacă pot exista încercări de recuperare. S-ar putea să nu existe", a declarat Kirby.

Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe "manevrele bruşte" ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Antonov, ambasadorul rus, a declarat că drona "se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit".

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Doi presupuși spioni ruși, arestați după ce ar fi plănuit acțiuni de sabotaj asupra sprijinului militar pentru Ucraina
  • Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, la Chișinău. Dorin Recean: „Inteligența artificială poate ajuta la creșterea economiei unei țări, dar și la asigurarea securității naționale”
  • VIDEO | 20.000 de georgieni au protestat după primul vot asupra unei legi pro-ruse privind ”influența străină”
  • Își viola sistematic fiica de 17 ani, după ce consuma băuturi alcoolice. Un bărbat, condamnat la ani grei de închisoare
  • Maia Sandu, după decizia CCM: Uniți pentru Moldova Europeană, vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun
  • Rusia trimite un nou ambasador în România. Vladimir Lipaev a fost expulzat de Estonia în 2023
  • Va petrece 12 ani după gratii; Și-a violat fiica vitregă, în timp ce mama fetei era peste hotare
  • Reacția Rusiei după atacul lansat de Iran asupra Israelului
  • VIDEO | Iranul a lansat primul atac direct împotriva Israelului. Explozii deasupra Ierusalimului; SUA, UK și Iordania au doborât drone iraniene lansate spre Israel
  • Alertă de război! Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete