Știrinews.24.md
15 Martie 2023, 15:34
55

SUA atenționează Rusia să fie mai atentă, după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră

SUA atenționează Rusia să fie mai atentă, după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră

Oficiali americani i-au spus ambasadorului rus în SUA că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în urma prăbuşirii unei drone militare americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Departamentul de Stat al SUA l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, pentru a-i transmite îngrijorările SUA în legătură cu acest incident, primul de la izbucnirea războiului din Ucraina în urmă cu peste un an.

„Mesajul care i-a fost transmis ambasadorului rus este că ei trebuie să fie mai atenţi atunci când zboară în spaţiul aerian internaţional în apropiere de proprietăţi americane care, din nou, zboară în moduri complet legale, desfăşurând misiuni în sprijinul intereselor noastre naţionale de securitate", a spus Kirby într-un interviu pentru CNN.

„Ei sunt cei care trebuie să fie mai atenţi", a adăugat el.

Kirby a afirmat de asemenea că drona de supraveghere MQ-9 nu a fost recuperată şi ar putea să nu fie recuperată niciodată, dată fiind adâncimea Mării Negre în zona unde a fost doborâtă.

„Nu a fost recuperată. Şi nu sunt sigur că vom reuşi să o recuperăm. Acolo unde a căzut în Marea Neagră apa este foarte adâncă. Prin urmare, încă evaluăm dacă pot exista încercări de recuperare. S-ar putea să nu existe", a declarat Kirby.

Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe "manevrele bruşte" ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Antonov, ambasadorul rus, a declarat că drona "se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit".

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Își va petrece următorii 10 ani după gratii. Un bărbat din raionul Rîșcani, condamnat pentru tentativă de omor
  • VIDEO Maia Sandu, după ce Aeroportul a revenit în gestiunea statului: Rezultat al luptei contra corupției
  • Protest de amploare în Israel după ce Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
  • La Grădina Zoologică din Chișinău a fost amenajată o clasă pentru copii. Care este prețul unei lecții
  • Putin: Rusia şi China nu creează o alianţă militară
  • Membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia a declarat că Moldova trebuie să primească sancțiuni economice
  • Aurescu pleacă în Marea Britanie: Va aborda și situația din Republica Moldova
  • Rusia vrea să modernizeze apărarea antiaeriană a Moscovei
  • O fetiță din raionul Fălești, în stare gravă la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon
  • Regiunea Kiev - Un liceu și două cămine au fost bombardate de ruși noaptea trecută. Trei morți și șapte răniți în urma atacului cu drone