Știrinews.24.md
1 Februarie 2023, 17:36
56

Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern

Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern

Documentul include 31 de standarde minime de calitate, care vizează procedura de acces la serviciu, igiena, alimentația, educația și protecția copilului, precum și managementul centrului, angajarea și promovarea personalului, formarea profesională și evaluarea performanțelor acestuia etc.

De asemenea, sunt prevăzute principiile în baza cărora vor fi prestate serviciile pentru beneficiarii centrului, și anume: nondiscriminare, abordare individuală, respectarea identității, demnității și dreptului la viața privată a copilului ș.a.

Centre sau secții de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani au fost deja deschise în cinci localități din țară (Chișinău, Bălți, Glodeni, Criuleni și Călărași), beneficiari ai acestora fiind circa 500 de copii. Standardele minime de calitate, pe de o parte, vor facilita activitatea Serviciului, iar pe de altă parte, vor permite posibilitatea acreditării acestuia.

Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani oferă copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani servicii sociale specializate de îngrijire în regim de zi, pentru o perioadă determinată de timp, scopul cărora este de a preveni separarea copilului de familie și de a facilita procesul de integrare familială și incluziune educațională și socială a acestuia.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO Moldova nu va recunoaște rezultatele scrutinului din Rusia! Sandu: Nu au fost alegeri libere și corecte
  • Cinci cazuri de rujeolă au fost depistate la un centru de refugiați din Chișinău
  • BAC 2024: Au fost publicate testele de exersare pentru sesiunea de examene din acest an
  • Ajutor financiar pentru toți asistenții personali din Chișinău care au fost demiși ilegal sau li s-a diminuat norma de muncă
  • Municipiul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2024. „Îndemnăm toți tinerii din țară să investească în experiențe”
  • Parlamentul va numi 5 membri în Consiliul pentru egalitate. Iată cine sunt candidații
  • Maia Sandu solicită Parlamentului să inițieze procesul pentru organizarea referendumului în toamnă
  • Putin a comentat pentru prima dată moartea lui Aleksei Navalnîi
  • UNICEF // Peste 13.000 de copii au fost ucişi de când a început ofensiva israeliană în Gaza
  • 2800 de jetoane pentru jocuri de noroc, transportate ilicit într-un microbuz care venea din regiunea transnistreană