Știrinews.24.md
21 Aprilie 2024, 19:52
979

Șor, Guțul, Tauber și Bolea se află la Moscova; Au creat un nou bloc politic; Spânu: Toți i-au văzut pe trădătorii de țară

Șor, Guțul, Tauber și Bolea se află la Moscova; Au creat un nou bloc politic; Spânu: Toți i-au văzut pe trădătorii de țară

Fugarul condamnat Ilan Șor, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, deputata fostului partid „ȘOR” Marina Tauber, deputatul socialist Vladimir Bolea și liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, se află la Moscova, acolo unde astăzi a avut loc un „eveniment dedicat unificării opoziției moldovenești”.

În cadrul „evenimentului”, Șor a anunțat despre crearea unui nou bloc politic – „Victorie”.

„Noi am stabilit conducerea blocului. Secretarul executiv al Consiliului Politic Național a fost desemnat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Eu voi conduce Comitetul Executiv. Marina Tauber, deputat al Parlamentului Moldovei, a devenit secretarul Comitetului Executiv. Blocul nostru se numește „Victoria”, și nu se referă doar la câștigarea alegerilor prezidențiale. După scrutin, va începe adevărata muncă. Acum este important ca rațiunea să câștige”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

În acest context, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a venit cu o reacție pe o rețea de socializare.

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat „Victoria/Pobeda”. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris Spânu pe Telegram.

Amintim că, în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Prin decizia Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și de spălare de bani. Sentința este una definitivă și executorie.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Şeful FSB acuză NATO că „antrenează Chişinăul într-o confruntare militară cu Moscova şi Minskul”
  • Noi aberații de la Moscova: „Aderarea R.Moldova și Ucrainei la UE ar însemna extinderea NATO spre Est”
  • Republica Moldova găzduiește Congresul XIX al Conferinței Curților Constituționale Europene. Ce țară lipsește
  • Chișinău // O minoră a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Ce spune Poliția
  • De 1 iunie, la Grădina Zoologică va fi Ziua Ușilor deschise pentru toți copiii
  • Șapte partide politice proeuropene au semnat Declarația PSDE privind condamnarea traseismului politic
  • DOC// 1:0, în favoarea Maiei Sandu. Bașcanul Evghenia Guțul, refuzată de prima instanță
  • Ministerul Justiției solicită limitarea activității Partidului Politic „Șansă” pentru șase luni
  • VIDEO // Alți 2,3 milioane lei, aduși în R.Moldova din Moscova de membrii grupării „ȘOR”. PCCOCS a pornit o cauză penală
  • Georgia a adoptat legea „agenților străini” inspirată din Rusia; Protestele violente din țară continuă