Știrinews.24.md
8 Decembrie 2022, 12:37
97

Soldații ruși participă la exerciții tactice în Belarus

Soldații ruși participă la exerciții tactice în Belarus

Rusia a anunţat joi că trupele sale iau parte la exerciţii tactice în Belarus, pe fondul temerilor că Moscova face presiuni asupra aliatului său să se implice mai mult în războiul din Ucraina, informează Reuters.

Belarus a afirmat că nu se va implica direct în războiul din Ucraina, însă preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ordonase mai demult desfăşurarea trupelor sale alături de cele ruse lângă frontiera cu Ucraina, invocând ameninţări din partea Kievului şi Occidentului.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a anunţat că "militarii din cadrul Districtului militar vestic continuă antrenamentul intensiv de luptă în cadrul forţelor armate ale Republicii Belarus", scrie Agerpres.

Potrivit ministerului rus, "acţiuni de antrenament de luptă vor avea loc atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii".

"Militarii exersează tragerile cu toate tipurile de arme mici, precum şi cu lansatoare de mine; ei îşi perfecţionează abilităţile în pilotarea de vehicule de luptă, au cursuri de obstacole psihologice, studiază medicina tactică şi alte discipline", adaugă ministerul rus.

Înregistrări video postate de minister arată soldaţi ruşi în echipamente pentru zăpadă lângă tancuri într-un peisaj de iarnă, trăgând cu arme, inclusiv de artilerie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trimiterea de trupe asupra Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce el numeşte "operaţiune militară specială", generând cel mai sângeros conflict din Europa după Al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin susţine că îi apără pe rusofonii din estul şi sudul Ucrainei şi consideră războiul un "moment de cotitură", când Rusia "s-a ridicat în sfârşit" împotriva Occidentului arogant, după deceniile de umilinţă de după 1991, când a avut loc destrămarea Uniunii Sovietice.

Ucraina şi Occidentul afirmă la rândul lor că Vladimir Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ele califică drept un război de ocupaţie în stil imperialist. Ucraina declară că va lupta până când ultimul soldat rus va fi alungat de pe teritoriul său.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu participă la summitul regional Ucraina - Europa de Sud-Est, din Albania
  • VIDEO Mama lui Navalnîi îi acuză pe anchetatorii ruși că au șantajat-o să-și înmormânteze fiul în secret. Ce scrie pe certificatul de deces?
  • Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la Reuniunea de iarnă a AP OSCE, la Viena
  • FOTO // Colete din Belarus, cu ciuperci și 720 de capsule cu suplimente cu efect psihotrop
  • Soldații căzuți în războiul din Afganistan, comemorați la Chișinău. Maia Sandu: Republica Moldova este împotriva războiului!
  • 60 de militari moldoveni participă la un exercițiu în Germania
  • FOTO | Militarii din Republica Moldova și România desfășoară exerciții comune
  • BDS „Fulger” desfășoară exerciții tactice în sudul R.Moldova. Poliția îndeamnă cetățenii la calm
  • Prim-ministrul Dorin Recean participă la Forumul Economic Mondial de la Davos
  • Igor Grosu participă la conferința internațională dedicată reconstrucției Ucrainei