Știrinews.24.md
24 Ianuarie 2023, 10:43
241

Șocant // Ar fi născut un copil mort, iar cadavrul l-a pus în congelator. Poliția din Chișinău a inițiat un proces penal

Șocant // Ar fi născut un copil mort, iar cadavrul l-a pus în congelator. Poliția din Chișinău a inițiat un proces penal

O tânără de 20 de ani din Chișinău este documentată de oamenii legii după ce a născut la domiciliu un copil care, potrivit ei, nu prezenta semne de viață. În aceste condiții, femeia a decis să-l pună în congelator, ca ulterior să-l înmormânteze.

Potrivit unui comunicat al IGP, în seara zilei de 23 ianuarie, Poliția a fost sesizată de către medici, care au comunicat că o tânără s-a adresat la ei după ajutor medical, după ce ar fi născut la domiciliu. Doctorilor le-au trezit suspiciuni faptul că, femeia s-a prezentat la instituția medicală fără copil, declarând că acesta s-ar fi născut fără suflare.

Grupa operativă s-a deplasat la locul de trai al tinerei, stabilind că la 22 ianuarie, aceasta a născut un copil în condiții casnice. Femeia a declarat polițiștilor că la naștere, copilul nu prezenta semne de viață și a decis să-l pună în congelator, ca ulterior să-l înmormânteze”, se arată în comunicat.

Poliția precizează că în rezultatul examinării medico-legale, la domiciliu, urme de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul copilului, acesta fiind îndreptat la Centrul de medicină legală, pentru efectuarea expertizei și stabilirea exactă a cauzei și momentului decesului.

Totodată, oamenii legii au stabilit că tânăra a încercat să ascundă sarcina în localitatea de baștină, iar cu puțin timp înainte de naștere aceasta a închiriat un apartament în capitală.

Pe caz a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră
  • Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate
  • TRAGEDIE ÎN CAPITALĂ. Un copil a murit strivit de o poartă de fotbal
  • Un respiro pentru Chișinău: Restricțiile de circulație, ridicate, la moment. Toate delegațiile se află la Bulboaca
  • UPDATE / Volodimir Zelenski a ajuns la Chișinău. Președintele ucrainean, întâmpinat de Maia Sandu
  • Maia Sandu, de Ziua Internațională a Copilului: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să-și realizeze potențialul”
  • Peste 20 de delegații străine au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău
  • Summitul CPE: Delegațiile oficiale din Azerbaidjan, Muntenegru și Kosovo au ajuns la Chișinău
  • Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a ajuns la Chișinău. Urmează să susțină o conferință împreună cu Maia Sandu
  • Ursula von der Leyen și Josep Borell au ajuns la Chișinău: Ce întrevederi vor avea astăzi