Știrinews.24.md
5 Decembrie 2022, 16:21
344

Situație critică în Chișinău! // Spitale suprapline de copii cu infecții respiratorii. Primăria: „Nu mai sunt locuri”

Situație critică în Chișinău! // Spitale suprapline de copii cu infecții respiratorii. Primăria: „Nu mai sunt locuri”

Situația din municipiul Chișinău la capitolul sănătate este un critică. Despre acest lucru a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlcă, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Potrivit demnitarului, săptămâna precedentă spitalele au fost supra-aglomerate de pacienți, care sufereau de infecții respiratorii acute. Cei mai mulți au fost afectați micuții, ne spune Boris Gîlcă.

„Avem o problemă cu infecțiile respiratori acute în Chișinău, în special la copii. Săptămâna trecută a fost o situație critică, atunci când toate spitalele municipale au fost supra-aglomerate, nu am avut locuri libere și le-am suplinit cu paturi adiționale la Spitalul municipal pentru Copii Nr1, Spitalul pentru Copii „Valentin Ignatenco”, la Spitalul de Boli infecțioase pentru Copii. Avem foarte mulți copii cu infecții respiratorii, cu pneumonii, cu bronșiolite, inclusiv cu insuficiență respiratorie.

A fost un moment dificil, am suplinit locuri și echipe suplimentare. Ne-am adresat cu o scrisoare la Ministerul Sănătății, am discutat cu colegii de la Intitutul Mamei și Copilului, pentru a reprofila anumite secții somatice anume pentru copiii cu pneumonii și infecții respiratorii, am avut susținerea colegilor în acest aspect. În continuare avem o situație foarte complicată. Atenționăm părinții să apeleze la medicii de familie și să nu se ocupe cu autotratamentul”, a declarat Boris Gîlcă.

Referindu-se la situația COVID-19, șeful de la Sănătate ne informează că în prezent sunt înregistrați 147 de pacienți, care sunt tratați la nivel de asistență medicală primară. Pentru a contracara infectarea cu virusurile care afectează sistemul respirator, autoritățile îndeamnă populația să se vaccineze cu vaccinurile antigripale, în special populația care se află în grupul de risc.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • BREAKING NEWS: Premier Energy a început deconectarea Apă-Canal Chișinău de la curent, din cauza datoriilor
  • A fost deschis traficul rutier pe drumul de centură al orașului Chișinău, sectorul 1
  • VIDEO. Cinci tineri – prinși de poliție. Momentul în care sunt reținuți la o stație PECO din Chișinău
  • Putin a trimis copii de școală să o huiduie pe noua ambasadoare a SUA în Rusia
  • Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, vine la Chișinău. Șeful Executivului de la Copenhaga, așteptată de Maia Sandu
  • Dosarul ”Bismobil Kitchen” // Mihail Șaran rămâne în arest preventiv pentru 20 de zile. Decizia Curții de Apel Chișinău
  • Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la Aeroportul Internațional Chișinău
  • Săptămâna trecută în Chișinău au fost înregistrate 104 cazuri noi de gripă și 104 – de COVID-19. Trei persoane au decedat
  • Un scandal la bordul unui avion de pe cursa Londra-Chișinău l-a costat 2 ani și 6 luni de închisoare pe un moldovean
  • VIDEO // Exercițiu tactic pe Aeroportul din Chișinău: A fost simulat un incendiu