Știrinews.24.md
19 Iunie 2024, 19:06
70

Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE: „Voi susține RM în procesul de aderare la UE”

Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE: „Voi susține RM în procesul de aderare la UE”

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost reales astăzi vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate.

Grupul PPE a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie și și-a întărit poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

„Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE.

În precedentul mandat de vicepreședinte, am obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare și Reziliență, pe care l-am negociat din poziția de coraportor și din care țara noastră primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenței energetice de Federația Rusă, dar și la Bugetul tradițional al Uniunii Europene prin care sunt alocate țării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiții în infrastructură și în sectorul agricol.

De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

„În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.

De asemenea, voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”, a adăugat Siegfried Mureșan.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Procesul de integrare a Georgiei în UE a fost suspendat
  • Circa 3000 de elevi vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în sesiunea suplimentară din anul curent
  • Republica Moldova și Ucraina încep astăzi negocierile de aderare la UE
  • Zi istorică! La Luxemburg se va da start negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE
  • Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și Ucrainei
  • Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare cu UE: Prima conferință interguvernamentală ca avea loc în 25 iunie
  • Negocierile de aderare a R. Moldova la UE vor demara pe 25 iunie. Gherasimov: Felicitări tuturor pentru acest moment istoric
  • Financial Times // Comisia Europeană va recomanda astăzi începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina
  • Peste 15 mii elevi din țară trăiesc emoții unice. Susțin primul examen de BAC, la limba de instruire
  • Recean, la ședința de Guvern: Îndemn moldovenii să participe la alegerile europarlamentare, să voteze pentru partidele care susțin extinderea UE