Știrinews.24.md
12 Februarie 2024, 10:38
69

Șeful Pentagonului, dus de urgență la spital

Șeful Pentagonului, dus de urgență la spital

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, ale cărui spitalizări păstrate secrete au stârnit controverse, a fost internat din nou la spital şi şi-a delegat atribuţiile adjunctei sale, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

Demnitarul american, care a fost diagnosticat cu cancer de prostată şi a fost operat recent, a fost dus la o unitate militară de la periferia Washingtonului pentru „o problemă urgentă la vezica urinară”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Pat Ryder.

„Secretarul Austin a transferat funcţiile’ biroului său secretarului adjunct al Apărării Kathleen Hicks. Ea îşi asumă ‘atribuţiile’ lui Austin”, a continuat purtătorul de cuvânt, adăugând că Austin primeşte în continuare tratament şi că situaţia a fost adusă la cunoştinţa Casei Albe şi Congresului.

Cu câteva ore mai devreme, Pentagonul anunţase că Austin „a mers la spital cu sistemele de comunicaţii clasificate şi neclasificate necesare” pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

În cadrul unei conferinţe de presă pe 1 februarie, secretarul Apărării şi-a cerut scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o enormă controversă în ţară.

Pentru că în plin an electoral şi în timp ce Statele Unite, cea mai mare putere militară a lumii, urmăresc îndeaproape două conflicte majore în Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

„A fost o greşeală”, a recunoscut ministrul în cadrul acestui briefing de presă, precizând că recuperarea sa „va dura ceva timp”.

Austin a spus că a cerut scuze „direct” preşedintelui Biden şi că acesta din urmă a răspuns ‘înţelegător’. Incidentul a provocat stupoare chiar şi în tabăra democrată şi a suscitat apeluri din partea republicanilor la demisia lui Lloyd Austin.

De această dată, ministerul său a comunicat cu promptitudine despre noua sa internare: presa a fost anunţată la aproximativ două ore după plecarea sa la spitalul Walter Reed. Controversa asupra problemelor sale de sănătate a intervenit într-un moment în care forţele americane din Irak şi Siria sunt vizate regulat de atacuri ale luptătorilor sprijiniţi de Iran, potrivit Washingtonului.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Recean, către fermieri: Producătorii agricoli vor putea accesa de urgență un credit de până la 500 mii lei pe care statul îl va garanta
  • Comrat: O mașină a zburat de pe traseu în doi piloni de electricitate, care au căzut apoi peste ea; Șoferul, dus la spital
  • Șeful NATO cere Europei să-și mărească producția de arme pentru a crește livrările către Ucraina și preveni o confruntare cu Moscova
  • Un microbuz de rută a intrat în copac. Patru persoane au fost transportate la spital
  • Bătaie în diasporă // O familie de moldoveni, atacată de doi conaționali. Fata de 10 ani a stat o lună în spital
  • Poliția de Frontieră are un nou șef adjunct interimar. Andrei Trofimov, prezentat astăzi de șeful IGPF
  • Maia Sandu a discutat despre următorii pași în procesul de aderare la UE cu Jānis Mažeiks, șeful Delegației UE în Republica Moldova
  • Prima intervenție SMURD în R. Moldova în anul 2024. Un tânăr din Drochia, transportat de urgență la Chișinău în urma unui accident
  • Traian Băsescu, fostul președinte al României, este internat la spital. Ce se cunoaște despre starea acestuia
  • A doua victimă a accidentului cumplit de la Orhei s-a stins pe patul de spital