Știrinews.24.md
12 Februarie 2024, 10:38
84

Șeful Pentagonului, dus de urgență la spital

Șeful Pentagonului, dus de urgență la spital

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, ale cărui spitalizări păstrate secrete au stârnit controverse, a fost internat din nou la spital şi şi-a delegat atribuţiile adjunctei sale, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

Demnitarul american, care a fost diagnosticat cu cancer de prostată şi a fost operat recent, a fost dus la o unitate militară de la periferia Washingtonului pentru „o problemă urgentă la vezica urinară”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Pat Ryder.

„Secretarul Austin a transferat funcţiile’ biroului său secretarului adjunct al Apărării Kathleen Hicks. Ea îşi asumă ‘atribuţiile’ lui Austin”, a continuat purtătorul de cuvânt, adăugând că Austin primeşte în continuare tratament şi că situaţia a fost adusă la cunoştinţa Casei Albe şi Congresului.

Cu câteva ore mai devreme, Pentagonul anunţase că Austin „a mers la spital cu sistemele de comunicaţii clasificate şi neclasificate necesare” pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

În cadrul unei conferinţe de presă pe 1 februarie, secretarul Apărării şi-a cerut scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o enormă controversă în ţară.

Pentru că în plin an electoral şi în timp ce Statele Unite, cea mai mare putere militară a lumii, urmăresc îndeaproape două conflicte majore în Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

„A fost o greşeală”, a recunoscut ministrul în cadrul acestui briefing de presă, precizând că recuperarea sa „va dura ceva timp”.

Austin a spus că a cerut scuze „direct” preşedintelui Biden şi că acesta din urmă a răspuns ‘înţelegător’. Incidentul a provocat stupoare chiar şi în tabăra democrată şi a suscitat apeluri din partea republicanilor la demisia lui Lloyd Austin.

De această dată, ministerul său a comunicat cu promptitudine despre noua sa internare: presa a fost anunţată la aproximativ două ore după plecarea sa la spitalul Walter Reed. Controversa asupra problemelor sale de sănătate a intervenit într-un moment în care forţele americane din Irak şi Siria sunt vizate regulat de atacuri ale luptătorilor sprijiniţi de Iran, potrivit Washingtonului.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Elicopterul care îl transporta pe premierul armean Nikol Pașinian a afectuat o aterizare de urgență
  • Preşedintele Cehiei, Petr Pavel, internat la spital după ce a căzut cu motocicleta
  • La un pas de nenorocire! Un bărbat din Cantemir, înecat cu alimente în timpul cinei, a fost resuscitat de medicii de la urgență
  • Cinci spitale din R. Moldova au fost dotate cu panouri fotovoltaice în cadrul unui proiect susținut de Coreea
  • Premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. El a fost transportat la spital
  • Și-a parcat neregulamentar BMW-ul și nu a vrut să aștepte polițiștii; Tatăl șoferului a încercat să vorbească cu șeful IGP
  • Tragedia de la Anenii Noi // Bătrânul care și-a omorât fiul bolnav mintal, după care a dat foc la casă, a decedat pe masa de spital
  • Ministrul de Externe Mihai Popșoi, întâlnire la Londra cu șeful diplomației britanice, David Cameron
  • Grav accident la Căușeni! O persoană a decedat. Alte 16, transportate la spital
  • Politico: Klaus Iohannis are șanse să devină șeful Comisiei Europene