Știrinews.24.md
29 Septembrie 2022, 12:00
106

Secția boli infecțioase de la Spitalul din Criuleni ar putea fi închisă. Nemerenco: E într-un hal de nedescris

Secția boli infecțioase de la Spitalul raional Criuleni ar putea să fie închisă Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a declarat că secția este într-un hal ce nu se poate fi descris.

„Mă întorc dintr-o vizită neplanificată în Spitalul raional Criuleni. Seara poți vedea mai multe decât ziua. M-a întristat la culme un aspect și m-au bucurat altele. Deși per general este un spital îngrijit, cu secții renovate, medici tineri, personal calificat, spitalul are si o încărcătură de dinamită, gata de explozie. Este secția de boli infecțioase în care renumitul Hitchcock și-ar fi putut filma cele mai bune din filmele sale de groază”, a declarat ministra.

Secția boli infecțioase de la Spitalul din Criuleni ar putea fi închisă. Nemerenco: E într-un hal de nedescris

Ala Nemerenco precizează că în spital în ultimii ani s-au făcut careva renovări cu implicarea fondatorului, dar cele mai multe – cu ajutorul partenerilor din Elveția.

„Însă secția boli infecțioase a rămas cumva pentru altă dată. În ce hal e nu se poate de descris… Nu am găsit niciun pacient, bolnavii au plecat să doarmă acasă probabil, așa bolnavi cum erau. De mâine secția va fi în mod de urgență transferată în alt spațiu, dacă nu – secția va fi pur și simplu închisă”, afirmă șefa Sănătății.

Ea spune că nu învinovățește medicii, ci le mulțumește că au rămas în țară și muncesc în așa condiții.

 „Înțelegem că resursele au fost și sunt limitate. Dar este o limită mai jos de care nu coborâm. Dacă întâlniți probleme și nu aveți soluții, veniți la Minister să vă ajutăm. Soluții totdeauna există. Astăzi de exemplu, pe loc s-a găsit. Poze nu atașez de data aceasta. Sunt de horror. Și vreau să știți că sunt pusă rău pe însănătoșirea sistemului de sănătate. Cine nu are acest obiectiv, să se dea jos din barcă. E timpul să avem spitale sănătoase pentru oamenii”, a mai spus ministra.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Consiliul lui Kirill a emis un „ordin” care spune că Rusia este într-un „război sfânt”
  • Trei persoane, reținute la Edineț într-un dosar de trafic de droguri
  • Un bărbat, care a încercat să violeze o minoră de 14 ani într-un parc din Chișinău, condamnat la 8 ani de detenție
  • VIDEO: CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție; Sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al CSJ
  • Vacanța elevilor de toamnă și primăvară s-ar putea mări
  • Alegerile prezidențiale pot avea loc într-o zi cu referendumul. Sesizarea lui Voronin și Bătrîncea, respinsă de CCM
  • Moldovenii rezidenți în Italia își vor putea converti permisele de conducere
  • VIDEO // Percheziții într-un dosar de organizare a migrației ilegale a ucrainenilor. Un bărbat, reținut de polițiștii de frontieră
  • Percheziții într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere. O persoană, reținută
  • 2800 de jetoane pentru jocuri de noroc, transportate ilicit într-un microbuz care venea din regiunea transnistreană