Știrinews.24.md
4 Decembrie 2023, 13:44
319

Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS

Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) s-a autosesizat urmare a anunțului lui Alexandr Kalinin, despre formarea unui pluton internațional de soldați, care ar urma să lupte în Ucraina și eventual în Moldova, pe viitor.

Anunțul a fost publicat de agenția de presă din Rusia „Ria Novosti” la 1 decembrie, curent. Urmare a acestor declarații, autorul acestora este citat de procurorii PCCOCS pentru audieri, în vederea atribuirii statutului procesual-penal.

În ceea ce privește acțiunile procurorilor vizavi de declarațiile precedente ale acestuia, de propagare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, urmărirea penală continuă pentru adoptarea unei soluții pe dosar, anunță PCCOCS.

Amintim că Alexandr Kalinin s-a născut în 1977 în RM. Din 2016 a preluat șefia unui partid pro-rus fondat de fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal, „Partidul regiunilor”. În 2016, Kalinin i-a solicitat președintelui rus Vladimir Putin să intervină „pentru a salva poporul moldovenesc", pe care îl identifică drept „ultimul popor slav" din regiune. Iar după începerea războiului din Ucraina, acesta a acordat un interviu pentru pravda.ru în care afirma că ruşii din Moldova sunt discriminaţi şi că nu li se permite să vorbească în limba rusă. Și acesta iar s-a adresat preşedintelui Vladimir Putin: „Din numele cetăţenilor Republicii Moldova şi a Partidului Regiunilor, ne adresăm către Dvs să duceţi până la final operaţiunea specială, să învingeţi fascismul şi să nu permiteţi ca acesta să se extindă din nou”, declara Kalinin în martie 2022.

Recent, președinta Maia Sandu i-a retras prin decret prezidențial cetățenia R. Moldova.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Donație din partea SUA: Vămile din R. Moldova, dotate cu echipamente moderne pentru detectarea contrabandei
  • După Danemarca, și Suedia anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 680 milioane de dolari
  • La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina
  • Serviciile Poștei Moldovei, sistate temporar; Care este motivul
  • Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova
  • Accident grav la Sîngera // Polițista care a urcat băută la volan și a spulberat trei pietoni pe trotuar, condamnată la închisoare
  • Recean, către fermieri: Producătorii agricoli vor putea accesa de urgență un credit de până la 500 mii lei pe care statul îl va garanta
  • Dorin Recean: În câteva săptămâni, motorina donată de România va ajunge în R. Moldova
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”