Știrinews.24.md
3 Octombrie 2022, 10:08
199

Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților

Un bărbat a fost trimis pe banca acuzaților după ce în 2004 a intrat fraudulos în posesia unui apartament din centrul Chișinăului, pe care ulterior a încercat să-l vândă.

Potrivit Procuraturii, acesta, de comun cu membrul grupului infracțional care a fost între timp condamnat la 10,5 ani de închisoare, a intrat prin înșelăciune în posesia apartamentului evaluat la peste 600.000 lei.

Schema prin care un bărbat a pus mâna pe un apartament din centrul capitalei. Individul, trimis pe banca acuzaților

Schema a fost implementată în câteva etape. Inițial, membrul condamnat al grupului infracțional a închiriat apartamentul. Peste o lună, i-a promis proprietarei facilitarea și sponsorizarea cheltuielilor aferente studiilor fiicelor ei în Anglia. În acest scop, condamnatul le-a cerut un set de acte, inclusiv procură pentru gestionarea și înstrăinarea apartamentului, pe numele proprietarei.

Peste două luni de la închirierea apartamentului, acesta a pretins că promisa plecare la studii în Anglia poate avea loc doar prin ministerul învățământului din Kiev, Ucraina. În acest scop, dânsul le-a cumpărat bilete de călătorie și a achitat cazarea acestora acolo pentru două săptămâni. În această perioadă, învinuitul trimis recent pe banca acuzaților, împreună cu ceilalți membri ai grupului criminal organizat, au perfectat fraudulos un buletin de identitate pe numele proprietarei, după care tranzacțiile au fost efectuate cu folosirea actelor false.

Prin urmare, apartamentul a fost ilegal vândut  învinuitului, care l-a revândut, peste o săptămână, cu peste 360.000 lei, iar în aceeași zi a avut loc încheierea pre-finală a vânzării altei persoane, de la care ar fi primit peste 380.000 lei, dacă nu erau reținuți de poliție. Reținerea a avut loc după ce cel de-al doilea cumpărător a contactat pe cineva din vecinii apartamentului anunțat spre vânzare, care le-au spus că de fapt proprietarul este o doamnă. Prin urmare, autoritățile și proprietara au fost anunțate, după ce ultima între timp a revenit din Kiev.

Potrivit legii, escrocheria comisă de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. De asemenea, acesta urmează să fie judecat și pentru obținerea și folosirea ilegală a actelor oficiale false.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Un tânăr din România, prins cu permis de conducere italian fals; Ar fi achitat 350 de euro intermediarilor
  • Percheziții în România, R. Moldova și Suedia la o grupare internațională care spăla milioane de euro din fraude informatice
  • Șoferița care a tamponat mortal o copilă din Fălești și-a recunoscut vina
  • VIDEO// Activitate ilegală la Fălești. Ce au descoperit polițiștii la domiciliul unui bărbat de 41 de ani
  • Banca Europeană de Investiții va oferi un împrumut adițional în valoare de 100 de milioane de euro pentru reparația drumurilor din R. Moldova
  • Salvat ca prin minune. Un bărbat de 61 de ani, electrocutat la locul de muncă, resuscitat de medici
  • Atenție! Pe drumurile din nordul și centrul R.Moldova s-a format ghețuș. Recomandările poliției
  • VIDEO. Bărbatul care ar fi înjunghiat doi soți într-un apartament din Capitală, plasat în arest: Riscă închisoare de la 10 la 15 ani
  • N.Popescu, despre racheta de la Briceni: Încă o demonstrație a modului în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează securitatea RM
  • Veste bună de Rosselkhoznadzor! Lista companiilor care pot exporta în Rusia a fost extinsă