Știrinews.24.md
1 Februarie 2023, 12:39
100

Scandalul de la CSP // Mai mulți membri ai Comisiei de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS și-ar fi depus demisia

Scandalul de la CSP // Mai mulți membri ai Comisiei de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS și-ar fi depus demisia

Mai mulți membri din cadrul Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și-ar fi depus cererea de demisie.

Contactată de reporterii Deschide.MD, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a declarat că a auzit astfel de informații, însă, până la această oră, nu a primit careva documente confirmative în acest sens.

Nu am fost informați oficial despre demisia membrilor comisiei. Respectiv, acte confirmative nu au fost prezentate la secretariatul CSP”, a declarat ea.

Iulian Groza, membrul Comisiei de preselecție, a declarat pentru Deschide.MD că a renunțat la activitatea în cadrul comisiei marți seara. Totuși, el nu cunoaște ce au decis alți membri.

Am anunțat anterior că nu voi participa în activitatea comisiei. Probabil și alți membri au făcut același lucru”, a declarat el.

De menționat că, astăzi, urma să fie desfășurat etapa interviului a celor trei candidați admiși în concurs. Este vorba de Andrei Mațco, Eugen Rurac, Sergiu Russu.

Anterior, Iulian Groza s-a adresat la CSP cu solicitarea privind anularea concursului după ce asupra sa au fost făcute anumite presiuni. În cadrul ședinței din 31 ianuarie, Consiliul Superior al Procurorilor a respins cererea respectivă.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Parlamentul a numit în funcție cinci membri ai Consiliului pentru egalitate
  • CSM a acceptat raportul Comisiei de evaluare externă a judecătorilor Adrian Cerbu și Diana Stănilă
  • Comisia Vetting propune CSM promovarea candidaților la CSJ, Ion Munteanu și Stella Bleșceagă
  • Un nou membru al Comisiei Electorale Centrale, propus de fracțiunea PAS, a fost numit de Parlament
  • Rapoartele privind evaluarea candidaților la CSJ, Adrian Cerbu și Diana Stănilă, au fost transmise la CSM pentru examinare
  • Mihai Popșoi, întrevederi la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni. Ce i-a spus Josep Borrell vicepremierului
  • Membrul Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea R. Moldova, selectat prin concurs de Ministerul Justiției
  • Parlamentul va numi 5 membri în Consiliul pentru egalitate. Iată cine sunt candidații
  • Tentativa de contrabandă cu masă lemnoasă, contracarată de ofițerii INI de comun cu procurorii PCCOCS
  • Moldsilva a rămas fără director. Valeriu Caisîn și-a depus cererea de demisie