Știrinews.24.md
16 Ianuarie 2023, 11:52
128

Scade ușor numărul infecțiilor respiratorii din Chișinău. Gîlca: „Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese”

Scade ușor numărul infecțiilor respiratorii din Chișinău. Gîlca: „Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese”

Șeful Direcției generale de asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a anunțat că numărul de infecții respiratorii din Chișinău a înregistrat o ușoară descreștere în perioada săptămânilor de vacanță, dar odată cu revenirea copiilor în instituțiile de învățământ, numărul de infectări ar putea înregistra o nouă creștere, potrivit Deschide.md.

„Rămânem îngrijorați de acest flagel al gripei, inclusiv după ce s-au atestat câteva decese. Presiunea este mult mai mică decât a fost ultimele 3 săptămâni. Noi credem că în această săptămână am putea să avem o creștere datorită revenirii copiilor din vacanțe. Referitor la numărul de cazuri de gripă putem să avem o creștere a numărului de infectări.

Din păcate, de la Minister nu s-au pronunțat ca să avem o ghidare și nu am avut nicio directivă a Comisiei Naționale de Sănătate Publică, ca să ghideze populația cu măsuri necesare. Considerăm că măsurile de protecție trebuie să fie puse în capul mesei”, a declarat Gîlca în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

Astfel, potrivit datelor oferite de șeful de la Sănătate, săptamâna trecută au fost înregistrate peste 5200 de cazuri de infecții respiratorii acute, dintre circa 44% au fost la copii. De asemenea, au fost înregistrate 162 cazuri de gripă, inclusiv 99 – la copii în vârste de până la 17 ani.

timpul.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • FOTO Parcări pentru biciclete – acum și în Chișinău. Ce spune Alianța Biciclete Chișinău despre instalarea lor
  • Maia Sandu: Rusia încearcă să-și pună la Chișinău o guvernare prorusă
  • ANSA, după reținerea a 11 inspectori: Vom colabora activ cu organul de urmărire penală
  • Doi cetățeni egipteni, prinși cu acte moldovenești falsificate pe Aeroportul din Chișinău
  • La București, premierii României și Poloniei își exprimă speranța că negocierile de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova vor începe în acest an
  • Monica Babuc revine! A fost numită șefă la Institutul Cultural Român din Chișinău
  • Prețul motorinei scade sub 21 de lei/l. Benzina se scumpește picătură cu picătură
  • A fost lansată cursa aeriană Chișinău - Baku
  • Afacere cu permise auto la ASP. VIDEO cu momentul în care sunt transmise sume de bani reprezentantului ASP de la Chișinău
  • Își va petrece următorii 10 ani după gratii. Un bărbat din raionul Rîșcani, condamnat pentru tentativă de omor