Știrinews.24.md
27 Septembrie 2023, 15:45
149

Săgeți între liderii ALDE și CUB; Arina Spătaru: „Bagas, fost membru fondator al CUB, venea cu sacul de bani pentru partide”

Săgeți între liderii ALDE și CUB; Arina Spătaru: „Bagas, fost membru fondator al CUB, venea cu sacul de bani pentru partide”

Fosta deputată Arina Spătaru, președinta partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), a solicitat pază personală de la Centrul Național Anticorupție. Aceasta a reclamat astăzi în cadrul unei conferințe de presă multiple atacuri asupra sa după dezvăluirile făcute în cadrul dosarului finanțării ilegale a unor formațiuni politice de către fugarul Ilan Șor.

Lidera ALDE a menționat că se aștepta la atacuri din partea unor sateliți ai fostului partid „Șor” cum sunt „Renaștere” sau cei de la „Șansa”, se aștepta la atacuri din partea PSRM și PCRM, „care lucrează în interesul Federației Ruse”, mai puțin de la unii lideri de partide, care își spun pro-europene, cum este CUB, condus de Igor Munteanu.

„Printre cei mai acerbi politicieni pro-europeni care atacă această investigație s-a remarcat Igor Munteanu și colegii lui din conducerea CUB. Domnul Munteanu cere decapitarea instituțiilor care au reușit să demaște sistemul de finanțare a lui Ilan Șor. El face presiuni asupra mea și a altor persoane implicate în anchetă. De ce? Pentru a obține detalii care ar compromite ancheta”, a spus Arina Spătaru

Ea a mai adăugat că instituțiile de drept sunt supuse unui atac fără precedent prin intermediul unor instituții media afiliate lui Ilan Șor.

„Igor Munteanu trebuia să-și înceapă conferința cu un simplu fapt, Mihail Bagas, deja arestat pentru că transporta saci cu bani pentru partidele din Moldova, a fost membru fondator al Coaliției pentru Unitate si Bunăstare”, a spus fosta deputată.

Ea a prezentat și niște poze de pe site-ul CUB în care apare Bagas și un alt fost coleg al lui Igor Munteanu căruia nu i-a dat numele. „Ultimul este în ALDE și luptă împotriva lui Ilan Șor, pe când colegul domnului Muntean este reținut, asta vorbește despre ceva”, a conchis Arina Spătaru

La scurt timp, liderul CUB, a emis o reacție pe pagina sa de facebook.

„ Aberațiile pretinsei „VIctoria Bogatu” au bătut azi toate recordurile. Este și agent sub acoperire. Și matușkă. Și etalon de integritate. ȘI buzunar de partid în care au încăput 1,45 mln euro de la Șor. O voi chema în instanță pentru ca minciunile ei să fie scoase la apă limpede. Repet, partidele politice nu trebuie să fie poligonul oligarhilor și nici al serviciilor speciale (nereformate)”, a menționat Igor Munteanu.

Amintim că anterior Arina Spătaru a specificat că niciun ban oferit de Șor, timp de cinci în care el credea că ALDE îi aparține nu a ajuns la această formațiune, ci sunt contabilizați ca probe în dosar.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Al doilea caz de rujeolă a fost înregistrat în Moldova de la începutul anului. Recomandările Ministerului Sănătății
  • 18 obiecte explozive și 522 de cartușe au fost distruse de geniști în luna noiembrie
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Ar fi încercat să dea mită vameșilor din PTF Leușeni, dar a fost denunțat la CNA. Șofer de pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal
  • Apel Public cu privire la eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegal. Pleșcanov este prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei
  • Se afla chiar în localitate: Bărbatul din Cahul, dispărut pe 1 decembrie, a fost găsit
  • Curtea de Apel a menținut decizia instanței într-un dosar de spălare de bani. 28 milioane de lei vor fi confiscați în folosul statului
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • ARBI: 24 de milioane de lei sechestrate de instituție au fost transferate pe conturile trezoreriale ale agenției
  • Cutremur cu magnitudinea 4,8 în judeţul Buzău, la miezul nopţii. Seismul a fost resimțit și în R.Moldova