Știrinews.24.md
22 Martie 2023, 16:52
52

Rusia vrea să modernizeze apărarea antiaeriană a Moscovei

Rusia vrea să modernizeze apărarea antiaeriană a Moscovei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat miercuri că prevede în acest an modernizarea apărării antiaeriene a capitalei Moscova, în contextul în care atacurile ucrainene cu drone vizând teritoriul rusesc se înmulţesc, transmit AFP și Agerpres.

Potrivit lui, două noi unităţi ale apărării antiaeriene vor fi formate şi dotate cu sisteme de rachete sol-aer de nouă generaţie S-350.

"Paralel, vom finaliza construirea a 621 de infrastructuri militare pentru necesităţile forţelor aeriene", a adăugat ministrul rus.

Capitala Rusiei nu a fost atinsă niciodată direct de atacuri de la începutul conflictului în Ucraina. Dar în februarie, un aparat fără pilot ucrainean s-a prăbuşit la 100 km de Moscova, fără să facă pagube.

În ianuarie, imagini difuzate pe reţele de socializare arătau instalarea la Moscova a unor sisteme Panţîr S -1, destinate să intercepteze în special rachete de croazieră şi balistice.

Atacurile cu drone s-au înmulţit în ultimele luni pe teritoriul rus şi în Crimeea anexată, iar mai multe baze aeriene ruseşti - unele la sute de kilometri de front - au fost lovite.

Miercuri, marina rusă a afirmat că ar fi "respins" un atac cu drone, care nu a făcut victime, asupra portului Sevastopol, în Crimeea, bază a Flotei ruse din Marea Neagră.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Kârgâzstanul, o ţară aliată a Moscovei, „gata să lucreze mână în mână cu UE“
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • Azerbaidjanul ar putea înlocui Rusia pe piața energetică a UE după Summitul CPE de la Chișinău
  • VIDEO: Trei membri asociați organizației criminale „Turoc”, reținuți la Chișinău; Sunt învinuiți de tâlhării în Rusia
  • VIDEO Panică în Belgorod. „Corpul Voluntarilor Ruși” a trecut din nou granița. Rusia anunță atac cu „tanc ucrainean”
  • Rusia spune că furnizarea de F-16 către Ucraina va expune Occidentul la ricuri „colosale”
  • Statele africane au propus un nou plan de pace pentru Ucraina și Rusia. Cele mai importante evenimente din a 447-a zi de război
  • Rusia: Duma de Stat a denunțat Tratatul privind Forțele Armate Convenționale în Europa
  • Ilan Șor vrea să se expună în fața magistraților Curții Constituționale. Solicitarea înaintată de apărătorii Partidului Șor
  • VIDEO Republica Moldova se rupe de Rusia și iese din CSI. Grosu: Nu putem sta la o masă de discuții cu un stat agresor