Știrinews.24.md
27 Iunie 2024, 12:05
57

Rusia: Un tren cu peste 200 de pasageri a deraiat în regiunea Komi; Bilanțul preliminar - doi morți și 40 de răniți

Rusia: Un tren cu peste 200 de pasageri a deraiat în regiunea Komi; Bilanțul preliminar - doi morți și 40 de răniți

Un tren cu peste 200 de pasageri a deraiat în regiunea Komi (2.000 km NE de Moscova), într-o zonă greu accesibilă. Bilanțul preliminar indică doi morți și 40 de răniți, dintre care șapte sunt în stare gravă.

Agențiile oficiale ruse, care citează autoritățile locale, spun că, pe lângă cele două persoane decedate, o a treia persoană este căutată, iar printre cele 40 de persoane rănite se află și un copil, aflat în stare gravă.

Trenul se îndrepta către portul Novorossisk, de la Marea Neagră, și plecase din orașul Vorkuta, din apropierea Cercului Polar Arctic, într-o călătorie de cinci zile, scrie Biziday.

Guvernatorul republicii ruse Komi a precizat că, din primele informații, 9 dintre cele 14 vagoane ale trenului au sărit de pe șine, iar o parte dintre ele s-au răsturnat.

În republica Komi, s-a instituit stare de urgență, iar echipele medicale intervin inclusiv pe cale aeriană. Autoritățile nu au oferit încă o cauză exactă a accidentului, dar iau în calcul eroziunea terasamentului, din cauza precipitațiilor abundente.

Accidentele de tren sunt destul de rare în Rusia, dar, de la debutul invaziei rușilor în Ucraina, căile ferate ruse, utilizate masiv de armată, s-au confruntat cu numeroase acte de sabotaj.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Iulia Navalanaia, inclusă în Rusia în lista „teroriştilor şi extremiştilor”
  • Târgul Universităților din România, organizat în patru orașe din R. Moldova. Tinerii pot descoperi ofertele educaționale de peste Prut
  • Rusia îşi suspendă participarea şi plata contribuţiilor la Adunarea Parlamentară a OSCE
  • Un nou concurs pentru crearea creșelor în localitățile cu peste 5000 de locuitori; Guvernul va aloca 20 de milioane de lei
  • Mită de peste 1 milion de lei. Un bărbat din Chișinău, reținut de CNA pentru trafic de influență
  • Un depozit petrolier din Rusia, cuprins de flăcări după un atac ucrainean cu dronă
  • În grădinițele din 15 localități vor fi deschise grupe de creșă; Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari
  • Rusia a trimis un număr uriaș de migranți cu cetățenie rusă să lupte în Ucraina
  • Peste 5 kilograme de droguri, depistate de oamenii legii la domiciliul unui individ din capitală
  • „Afacere” cu deținuți, dată peste cap: Un bărbat, prins în timp ce arunca droguri peste zidul penitenciarului