Știrinews.24.md
17 Noiembrie 2023, 17:18
60

Rusia şi Coreea de Nord au convenit să-şi extindă cooperarea bilaterală

Rusia şi Coreea de Nord au convenit să-şi extindă cooperarea bilaterală

Rusia a anunţat că Moscova şi Phenianul plănuiesc să-şi intensifice cooperarea bilaterală, pentru a explora resurse de petrol şi gaz de lângă coasta Coreei de Nord, informează dpa și Agerpres.

Ministrul rus pentru resurse naturale, Aleksandr Kozlov, a declarat vineri pentru agenţia Interfax că un acord între cele două ţări a fost încheiat în timpul unei reuniuni a unei comisii guvernamentale bilaterale.

În plus, cele două ţări plănuiesc să demareze explorări pentru zăcăminte de aur şi metale (pământuri) rare.

Obiectivul este de a "consolida în mod cuprinzător legăturile", a spus Kozlov, pe fondul acuzaţiilor că Phenianul ar furniza arme Rusiei pentru invazia sa împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Kozlov, s-a discutat şi despre majorarea livrărilor de făină, porumb şi produse din soia ruseşti.

Potrivit Naţiunilor Unite, proviziile de cereale din Coreea de Nord, care este extrem de izolată de lumea exterioară, se află la niveluri extrem de scăzute. Au existat informaţii în presă despre foamete în Coreea de Nord.

Kozlov nu a specificat ce anume va livra Phenianul Moscovei în schimbul produselor alimentare.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit pe liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru o vizită de stat, în septembrie. În timpul acelei vizite, care a durat cinci zile, Kim s-a deplasat la multe companii din industria de apărare rusă. Niciuna dintre cele două ţări nu a confirmat încheierea vreunui acord în domeniul apărării.

Kremlinul a respins acuzaţiile Casei Albe conform cărora Coreea de Nord ar aproviziona Rusia cu arme pentru războiul împotriva Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că SUA nu au prezentat nicio dovadă în acest sens şi a subliniat că Rusia şi Coreea de Nord au convenit să-şi extindă cooperarea "în toate domeniile".

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO// A omorât un bărbat pentru că refuza să achite taxa de protecție. Un moldovean, dat în căutare acum 19 ani, reținut în Rusia
  • Stoltenberg spune că Rusia a pierdut aproape 300.000 de soldaţi în Ucraina: „Este mai slabă politic, militar şi economic”
  • MAEIE a emis o alertă de călătorie în Finlanda. Sistează complet traficul la frontiera cu Rusia
  • Finlanda își închide întreaga frontieră cu Rusia pentru a opri solicitanții de azil
  • Finlanda a închis șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Rusia
  • Rusia a lansat „cel mai mare atac cu drone” asupra Ucrainei. Kievul, principala țintă
  • Zeci de migranți așteaptă la granița dintre Rusia și Finlanda după ce Helsinki a blocat trecerea frontierei
  • Cod GALBEN: Ploi puternice și vânt; La nord va cădea lapoviță
  • Alertă de călătorie pentru moldovenii care pleacă în Finlanda. Helsinki închide mai multe puncte de trecere a frontierei cu Rusia
  • Igor Dodon confirmă că pleacă în Rusia, dar neagă că ar avea o întâlnire cu Șor: „Nu am nicio restricție să plec din țară”