Știrinews.24.md
21 Septembrie 2022, 15:51
27

Rusia nu va inclusă la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2024

"Echipa națională a Rusiei nu va participa la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2024, care se va desfășura pe 9 octombrie la  Frankfurt", a anunțat marți Federația rusă de fotbal într-un comunicat. Federația a subliniat că acest lucru se datorează "deciziei UEFA din luna februarie de a suspenda participarea echipelor naționale și de club din Rusia" de la competițiile organizate de forul fotbalistic european "până la noi ordine".

FIFA a anunțat pe 28 februarie, după invadarea Ucrainei, că naționala Rusiei și echipele de club din această țară sunt excluse de la competițiile organizate de FIFA și UEFA.

Rusia nu va inclusă la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2024

Cluburile din Rusia au fost suspendate și din sezonul 2022-2023 al cupelor europene, a anunțat, pe 2 mai, UEFA, care a decis că selecționata Rusiei nu va participa la barajul de calificare la Cupa Mondială 2022 și la ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor, iar echipa Rusiei va fi înlocuită de cea a Portugaliei la EURO 2022 la feminin.

Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a respins în luna iulie recursul Federației ruse de fotbal, care contesta această suspendare.

Excluderea Rusiei din preliminariile următorului Campionat European a fost confirmată marți de UEFA, al cărei comitet executiv s-a reunit în insula croată Hvar.

"Toate echipele ruse sunt în prezent suspendate în urma deciziei Comitetului Executiv al UEFA din 28 februarie 2022, care a fost confirmată de Tribunalul de Arbitraj al Sportului pe 15 iulie 2022", a amintit UEFA într-un comunicat.

"Prin urmare, Rusia nu este inclusă la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European de fotbal", a adăugat această organizație.

EURO 2024 va avea loc în Germania, țară care a cerut de altfel UEFA să excludă Belarusul în urma susținerii sale pentru Rusia.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu a discutat cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola
  • Jumătate din bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia, trimiși acasă pentru că nu îndeplineau criteriile de încorporare. Comisarul șef – demis
  • Rusia interzice circulația camioanelor înmatriculate în Europa
  • Cel puţin 129 de persoane au murit după o revoltă la un meci de fotbal din Indonezia
  • Anexat ilegal de Rusia, eliberat în mai puțin de 12 ore. Ucrainenii au intrat în orașul Liman
  • Turgia condamnă anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene de către Rusia
  • Consiliul European condamnă fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina
  • BREAKING NEWS: Putin a anunțat ruperea ilegală a Ucrainei: „Rusia are patru noi regiuni”
  • Vladimir Putin anunță anexarea teritoriilor ucrainene ocupate. Rusia rupe 18% din Ucraina
  • Maia Sandu și Comisarul European pentru Buget și Administrație susțin o conferință de presă