Știrinews.24.md
23 Ianuarie 2023, 14:28
43

Rusia l-a expulzat pe ambasadorul Estoniei. Relațiile diplomatice vor fi retrogradate

Rusia l-a expulzat pe ambasadorul Estoniei. Relațiile diplomatice vor fi retrogradate

Rusia a anunțat că retrogradează relațiile diplomatice cu Estonia, denunţând astfel „rusofobia totală” a Tallinnului, după decizia de reduce a numărului de angajaţil al ambasadei ruse. Astfel, autoritățile de Moscova au decis expulzarea Ambasadorului Estoniei.

„Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023. În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat”, a transmis Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

În replică, și Estonia i-a spus trimisului rus să plece până pe 7 februarie. Prin urmare, ambele țări vor fi reprezentate reciproc în capitalele celeilalte de un însărcinat cu afaceri interimar în loc de un ambasador.

Cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - se numără printre membrii NATO care cer ferm Germaniei să livreze Ucrainei tancurile sale Leopard pentru a sprijini Kievul în faţa invaziei ruse.

„Vom continua să sprijinim Ucraina, deoarece Rusia plănuiește atacuri la scară largă și facem apel la alte țări care au aceleași opinii să-și sporească asistența pentru Ucraina”, a declarat ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, într-un comunicat.Estonia s-a alăturat săptămâna trecută altor aliaţi ai Ucrainei în trimiterea de arme suplimentare.Comentând reducerea legăturilor diplomatice, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că regimul din Estonia a primit ce merită.

agora.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Rusia recunoaște că a „mobilizat ilegal”. Peste 9 000 de oameni, printre care și bolnavi, ar fi fost trimiși de pe front înapoi acasă
  • R.Moldova va procura în februarie gaze naturale din Rusia la un preț estimativ de peste 1050 dolari
  • Putin a trimis copii de școală să o huiduie pe noua ambasadoare a SUA în Rusia
  • Rusia a mutat trupe suplimentare în regiunea Kursk de la graniția cu Ucraina
  • Ucraina îl va convoca pe ambasadorul ungar după declarații „complet inacceptabile” ale premierului Orban
  • Rusia blochează site-urile de internet ale CIA şi FBI, acuzate de „răspândire de informaţii false”
  • Noi sancțiuni din partea SUA? Ambasadorul Kent D Logsdon: Lucrul nostru nu s-a terminat
  • Rusia este exclusă anul acesta de la ceremoniile de comemorare de la Auschwitz
  • VIDEO // Andrei Spînu la Digi 24 : Rusia își dorește să țină Republica Moldova sub control. Acest lucru și l-a dorit permanent
  • Decizie istorică oficială: Rusia va înfrunta tancuri germane după 80 de ani. Germania trimite Leopard 2 în Ucraina