Știrinews.24.md
11 Februarie 2024, 14:49
171

Rusia a încheiat înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale; Singurul opozant al lui Putin, scos de pe liste

Rusia a încheiat înregistrarea candidaților la alegerile prezidențiale; Singurul opozant al lui Putin, scos de pe liste

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale ruse din martie s-a încheiat, a anunţat duminică agenţia TASS, pe listă fiind preşedintele Vladimir Putin, care este aşteptat să câştige, şi alţi trei politicieni care susţin cu toţii războiul Moscovei în Ucraina, informează Reuters, preluată de news.ro.

CEC (Biroul Electoral Central al Federației Ruse) i-a înregistrat pe Vladislav Davankov, vicepreşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) şi membru al grupului parlamentar Noii Oameni, pe Leonid Sluţki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaţionalist şi loial Kremlinului, şi pe candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Lista nu îl include pe candidatul rus anti-război Boris Nadejdin, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a interzis joi să candideze, spunând că a găsit nereguli în strângerea semnăturilor necesare pentru susţinerea candidaturii sale.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care a ales să candideze ca independent şi nu din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, este liderul autoritar al Rusiei din anul 2000 şi controlează toate pârghiile statului, astfel încât este de aşteptat să câştige cu uşurinţă votul de luna viitoare.

Deşi nimeni nu se aştepta ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani - care a caracterizat războiul lui Putin în Ucraina drept o „greşeală fatală” - să câştige, criticile sale tranşante i-au surprins pe unii analişti. Kremlinul a declarat că nu îl vede ca pe un rival serios al lui Putin.

Nadejdin a declarat joi că va contesta decizia CEC la Curtea Supremă a Rusiei. Războiul, pe care Kremlinul îl numeşte o „operaţiune militară specială”, se apropie de sfârşitul celui de-al doilea an şi s-a soldat cu moartea a mii de oameni de ambele părţi, a strămutat milioane de ucraineni şi a transformat zeci de oraşe şi sate în ruine.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • După decesul lui Navalnîi, Putin îi avansează în grad pe mai mulți angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia
  • Pregătiri pentru alegerile locale din 8 localități ale R. Moldova. CEC prezintă datele despre alegători
  • VIDEO // Iulia Navalnia anunță că va continua lupta lui Alexei Navalnîi ei pentru o Rusie liberă. „Vladimir Putin mi-a ucis soțul”
  • Ce urmează pentru Putin? După moartea lui Navalnîi, mulţi se tem că liderul de la Kremlin va face următorul pas
  • CEC: Începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale care urmează să aibă loc la 19 mai
  • Prima reacție a soției lui Navalnîi: „Putin va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut familiei mele și soțului meu”
  • UE consideră regimul lui Putin drept singurul responsabil pentru decesul lui Navalnîi: Rusia i-a luat viața, dar nu și demnitatea
  • ULTIMA ORĂ | Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoarea din Rusia unde era deținut
  • LIVE // Ședința plenară a Parlamentului din 15 februarie. Deputații ar urma să denunțe alte trei acorduri încheiate pe platforma CSI
  • Vladimir Putin promulgă legea ce prevede confiscarea bunurilor celor care ''defăimează'' armata rusă