Știrinews.24.md
11 Ianuarie 2023, 18:19
612

România, în top 20 al celor mai puternice pașapoarte. Pe ce loc se află Republica Moldova

România, în top 20 al celor mai puternice pașapoarte. Pe ce loc se află Republica Moldova

Astfel, se arată că cetățenii R. Moldova pot călători în 121 de state ale lumii fără a avea nevoie de vize, fapt ce plasează pașaportul pe locul 47 în lume, cu o poziția mai sus decât în anul 2022, scrie Infoprut.

România se află pe locul 17 în acest clasament, pașaportul fiind acceptat fără viză în 175 de destinații. Astfel, cetățenii români au nevoie de viză doar pentru a călători în Siria, Yemen, Azerbaidjan, Federația Rusă, Cuba, Puerto Rico, Insulele Virgine, Afghanistan, China, India, Japan, Myanmar, Coreea de Nord, Pakistan, Coreea de Sud, Butan, Turkmenistan, Vietnam, Guyana, Suriname, SUA, Algeria, Angola, Benin, Burkina Faso, Camerun, Republica Centrală Africană, Ciad, Congo, Coasta de Fildeș, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritrea, Etiopia, Ghana, Guinea, Kenya, Lesotho, Liberia, Libia, Mali, Nigeria, Africa de Sud, Sudanul de Sud, Sudan, Australia și Guam.

Un trio de pașapoarte asiatice oferă deținătorilor posibilitatea de a călători, la liber, în aproape orice țară de pe glob, conform topului realizat de Henley& Partners.

Astfel, cel mai puternic pașaport din lume în 2023 este cel japonez, iar deținătorii acestuia pot călători fără viză spre 193 de alte țări din lume. Pe locurile doi și trei se află Singapore și Coreea de Sud, cu un pașaport care permite accesul în 192 de țări.

Clasamentul este completat de Germania și Spania, la egalitate cu 190 de destinație, iar apoi urmează Finlanda, Italia și Luxemburg, al căror pașaport permite accesul fără viză în 189 de țări.

Pe locul 5, la egalitate, se află Austria, Danemarca, Țările de Jos și Suedia, în timp ce Franța, Irlanda, Portugalia și Marea Britanie sunt pe 6. Noua Zeelandă și SUA sunt pe 7, alături de Belgia, Norvegia, Elveția și Republică Cehă.

Pașaportul Ucrainei este mai puternic decât pașaportul R. Moldova – locul 36. Ucrainenii pot călători fără vize în 133 de țări. Federația Rusă este pe locul 49 în acest clasament, iar rușii pot să meargă fără vize în 118 state.

La coada clasamentului se află Afghanistan, țară a căror cetățeni pot călători fără viză doar spre 27 de țări din lume.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România // Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a îndeplinit visul secular al românilor dintre Prut și Nistru
  • Importul de cereale în Republica Moldova va fi permis doar în baza licenței încă trei luni
  • A fost lansat un timbru poștal dedicat celor 30 de ani de la aderarea R. Moldova la Parteneriatul pentru Pace
  • FOTO // Au încercat să părăsească R. Moldova cu sume mari de bani nedeclarați vameșilor. Două cetățene străine, documentate
  • MAE informează că un cetățean al Republicii Moldova a murit în atentatul terorist produs pe 22 martie la Moscova
  • O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. Un copil de două luni, transportat de urgență la un spital din Iași
  • Republica Moldova condamnă atacul de la Moscova: „Terorismul nu poate fi justificat”
  • Chișinăul, despre atacul armat de la Moscova. Maia Sandu: R. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor