Știrinews.24.md
30 Ianuarie 2023, 10:20
79

Robie în zilele noastre. Un bărbat din Briceni, învinuit de exploatarea mai multor persoane, a fost condamnat la ani grei de detenție

Robie în zilele noastre. Un bărbat din Briceni, învinuit de exploatarea mai multor persoane, a fost condamnat la ani grei de detenție

Un bărbat de 40 de ani a fost condamnat la 13 ani de detenție, după ce a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane, săvârșit asupra a două sau mai multe persoane.

Potrivit procurorilor, învinuitul a recrutat un bărbat în scopul exploatării prin muncă, prin promisiunea de angajare în calitatea de cioban la stâna de oi pe care o deținea, amplasată în extravilanul unui sat din raionul Briceni.

Bărbatul a fost transportat la stână, unde, în lipsa unui contract de muncă și fără achitarea salariului stabilit, a fost exploatat o perioadă de aproximativ doi ani. Acesta era obligat să muncească mai mult de 12 ore pe zi, fără zile de odihnă. Totodată, era impus să efectueze şi alte lucrări gospodăreşti, necesare la întreţinerea animalelor, locuind în condiții grele pe timp de iarnă.

Ulterior, inculpatul, a început să aplice sistematic violența fizică și psihică, întru intimidarea și continuarea exploatării victimei, invocând diverse motive pentru a nu-i da bani.

Același inculpat, cu același scop criminal, a mai recrutat o victimă, care, de asemenea, s-a dovedit a fi un bărbat. Pe acesta l-a exploatat fără remunerare pe post de cioban, cu aplicarea violenței fizice și psihice, timp de aproximativ 4 ani.

Precum precizează procuratura, inculpatul a pledat nevinovat.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • VIDEO Procurorii, despre rezultatele celor 37 percheziții din Moldova și România: Au fost reținute 11 persoane
  • Parlamentul a votat: La solicitarea Guvernului, starea de urgență a fost prelungită cu 60 de zile
  • Doi moldoveni au fost documentați pentru organizarea migrației ilegale
  • Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a șefei statului pentru afaceri externe și comunicare strategică
  • Incendiu la Centrul de sănătate publică din Briceni. Au intervenit două echipaje de salvatori
  • Monica Babuc revine! A fost numită șefă la Institutul Cultural Român din Chișinău
  • Premierii mai multor state, printre care și Dorin Recean, au adresat o scrisoare deschisă către companiile IT pentru a le cere sprijinul în lupta împotriva dezinformării
  • A fost lansată cursa aeriană Chișinău - Baku
  • Își va petrece următorii 10 ani după gratii. Un bărbat din raionul Rîșcani, condamnat pentru tentativă de omor
  • FOTO Moment simbolic la Ialoveni: Au fost dezvelite busturile lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman