Știrinews.24.md
22 Septembrie 2023, 13:23
61

Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț

Pas decisiv în direcția reducerii costurilor de roaming între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Operatorii de telefonie au semnat astăzi anexa care stabilește plafoanele de preț pentru serviciile de roaming.

Conform angajamentului, începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele de roaming vor deveni mult mai accesibile, beneficiind atât cetățenii europeni care vizitează Moldova, cât și moldovenii care călătoresc în Europa. Noile tarife vor fi aplicabile până la 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.

La ceremonia de semnare, efectuată prin videoconferință, au fost prezenți reprezentanți ai companiilor de telecomunicații, ai OAREC (Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice), ANRCETI, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

„Această colaborare marchează un progres semnificativ, asigurând o comunicare eficientă și mai accesibilă pentru toți cetățenii noștri, indiferent de locul lor de reședință”, a declarat viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

rr

Semnarea acestei declarații subliniază nu doar reducerea costurilor, ci și îmbunătățirea conectivității și fortificarea legăturilor dintre comunitățile din țară și cele din UE, având implicații pozitive pentru cetățeni, mediul de afaceri și diaspora.

Reamintim că la 6 aprilie 2023, Republica Moldova a adoptat decizia de reglementare a tarifelor de terminare a apelurilor din UE. Astfel, la 31 mai 2023, s-a semnat Acordul voluntar de liberalizare a roamingului. OAREC, în colaborare cu ANRCETI, a început ulterior analiza datelor pentru a stabili cum pot fi optimizate prețurile.

Limitele tarifelor vor fi reevaluate până în 2025, cu posibilitate de prelungire.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Al doilea caz de rujeolă a fost înregistrat în Moldova de la începutul anului. Recomandările Ministerului Sănătății
  • Guvernul va oferi 300 de mii de lei familiei moldoveanului care a decedat în Israel, în contextul atacului grupării Hamas de la începutul lunii octombrie
  • 18 obiecte explozive și 522 de cartușe au fost distruse de geniști în luna noiembrie
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Ar fi încercat să dea mită vameșilor din PTF Leușeni, dar a fost denunțat la CNA. Șofer de pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat penal
  • Apel Public cu privire la eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegal. Pleșcanov este prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei
  • Se vrea în fruntea unui detașament care ar lupta în Ucraina, apoi în Moldova; Apatridul Kalinin, citat de PCCOCS
  • Se afla chiar în localitate: Bărbatul din Cahul, dispărut pe 1 decembrie, a fost găsit
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • ARBI: 24 de milioane de lei sechestrate de instituție au fost transferate pe conturile trezoreriale ale agenției