Știrinews.24.md
1 Aprilie 2024, 15:13
88

Reuters: Iranul a avertizat Rusia înainte de atacul terorist de la Moscova

Reuters: Iranul a avertizat Rusia înainte de atacul terorist de la Moscova

Iranul a avertizat Rusia cu privire la posibilitatea unei „operațiuni teroriste” majore pe teritoriul său înainte de masacrul de la Crocus City Hall, transmite Reuters.

Una dintre sursele anonime ale agenției a menționat că, cu câteva zile înainte de atac, Teheranul a împărtășit informații cu Moscova despre un posibil atac terorist major pe teritoriul Rusiei. Informațiile ar fi fost obținute în timpul interogatoriului celor arestați în legătură cu exploziile mortale din Iran.

Ministerul iranian al Informațiilor a declarat în ianuarie că a arestat 35 de persoane implicate în duble atentate cu bombă, pe 3 ianuarie, în orașul sud-estic Kerman, care au ucis aproximativ 100 de persoane. Pe 19 ianuarie, ministerul a declarat că l-a arestat pe comandantul filialei afgane a Statului Islamic, ISIS-Khorasan.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru cele mai mortale bombardamente din Iran de la Revoluția Islamică din 1979. Surse din serviciile de informații americane au declarat că ISIS-Khorasan a efectuat atât atacurile din 3 ianuarie din Iran, cât și împușcăturile din 22 martie de lângă Moscova.

O a doua sursă, care a cerut, de asemenea, să nu fie identificată din cauza sensibilității problemei, a sugerat că informațiile pe care Teheranul le-a furnizat Moscovei despre atacul iminent nu oferă detalii specifice cu privire la momentul și ținta exactă.

O a treia sursă, un înalt oficial de securitate, a declarat: „Din moment ce Iranul a fost victima atacurilor teroriste de ani de zile, autoritățile iraniene și-au îndeplinit obligația de a avertiza Moscova pe baza informațiilor primite de la teroriștii arestați”.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Reacția Moscovei după apelul șefului NATO ca aliații să lase Ucraina să atace ţinte din Rusia cu armament din Occident
  • Rusia va răspunde la expulzarea unui diplomat rus din România, declară Zaharova
  • Şeful FSB acuză NATO că „antrenează Chişinăul într-o confruntare militară cu Moscova şi Minskul”
  • Noi aberații de la Moscova: „Aderarea R.Moldova și Ucrainei la UE ar însemna extinderea NATO spre Est”
  • Dorin Recean, reacție la atacul armat asupra prim-ministrului Slovaciei: Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre
  • VIDEO // Alți 2,3 milioane lei, aduși în R.Moldova din Moscova de membrii grupării „ȘOR”. PCCOCS a pornit o cauză penală
  • Georgia a adoptat legea „agenților străini” inspirată din Rusia; Protestele violente din țară continuă
  • Cine este Andrei Belousov, noul ministru al Apărării din Rusia; Putin a pus un economist în locul unui general
  • Tauber, Guțul și Șor, asistă din mulțime la parada de la Moscova: „Este o onoare să reprezint Găgăuzia”
  • ANSA atenționează importatorii de fructe și legume proaspete despre respectarea normelor privind testarea produselor înainte de vânzare