Știrinews.24.md
15 Septembrie 2023, 12:29
46

Republica Moldova și Ucraina au decis prelungirea termenul privind liberalizarea transportului de mărfuri până în 2025

Republica Moldova și Ucraina au decis prelungirea termenul privind liberalizarea transportului de mărfuri până în 2025

Comisia mixtă moldo-ucraineană privind transportul rutier internațional, desfășurată în format de videoconferință, a decis asupra prelungirii termenului privind liberalizarea transportului de mărfuri până la finele anului 2025.

De asemenea, în urma negocierilor, părțile au decis majorarea cotei de autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri în țări terțe cu 3000 de autorizații.

Astfel, contingentul de autorizații destinat operatorilor de transport moldoveni pentru anul 2024 constituie 7000 de autorizații pentru transportul de mărfuri în/din țări terțe și 2200 de autorizații pentru transportul ocazional de persoane.

Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre rutele autorizate între Republica Moldova și Ucraina pentru efectuarea transportului de persoane prin servicii regulate. În acest sens, părțile au stabilit pachetul de documente necesar spre prezentare autorităților competente, de către operatorii de transport, la deschiderea rutelor, precum și la efectuarea modificărilor sau prelungirii termenului de valabilitate a autorizațiilor.

De asemenea, părțile au discutat și despre posibilitățile instrumentului de finanțare al Uniunii Europene Connecting Europe Facility (CEF) și au convenit să depună eforturi comune pentru a atrage investiții pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de transport și infrastructură pentru ambele țări.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ucraina revendică o „lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră
  • Ucraina primește încă 1,5 miliarde de euro de la UE pentru acoperirea nevoilor imediate de finanțare
  • Președintele Poloniei spune că disputa cu Ucraina privind cerealele nu va afecta „semnificativ” relațiile dintre cele două țări
  • Probe din dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor de către Ilan Șor. Ce sume aloca oligarul fugar pentru activitarea formațiunilor
  • Roaming mai accesibil pentru cetățenii care călătoresc între UE și R. Moldova: Au fost stabilite plafoanele de preț
  • În Ucraina a fost permisă scrierea cuvintelor „Rusia”, „Moscova” sau „Imperiul Rus” cu litere mici
  • Corina Crețu: Odată cu începerea negocierilor de aderare la UE, R. Moldova va avea dreptul la fonduri de preaderare
  • Ucraina a lansat un atac „masiv” cu rachete împotriva bazei rusești Saki din Crimeea. SBU: „Loviturile au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”
  • PA, CNA și SIS, percheziții în mai multe locații din țară, în dosare privind finanțarea ilegală a partidelor politice. O persoană reținută și sume mari de bani, ridicate
  • DECIS! Starea de urgență în Moldova, prelungită cu 60 de zile