Știrinews.24.md
18 Septembrie 2023, 14:57
81

REACȚIA ANSA, după ce ofițerii CNA au reținut 6 angjați ai Agenției

REACȚIA ANSA, după ce ofițerii CNA au reținut 6 angjați ai Agenției

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a venit cu o reacție, după ce astăzi 6 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. În context, ANSA a menționat că va demara o anchetă internă și va oferi suport organelor competente pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere juridică în conformitate cu normele legale.

"Inspectorii Agenției sunt obligați să respecte Constituția, legislația Republicii Moldova și drepturile și interesele operatorilor economici - importatori de produse alimentare în Republica Moldova și să îndeplinească, cu responsabilitate, obiectivitate, promptitudine și integritate profesională, în spirit de iniţiativă şi colegialitate, toate atribuţiile de serviciu", se menționează în comunicatul emis de ANSA.

Conducerea Agenției a menționat că se disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție.

"Comunicăm despre faptul că vom întreprinde toate măsurile ce se impun cu privire la curmarea și combaterea flagelului corupțional în cadrul Agenției, de comun cu organele de ocrotire a normelor de drept", a precizat ANSA.

Amintim că, astăzi, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Bălți au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Criva–Mămăliga, sediul Otaci al ANSA în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 6 angajați ai Agenției au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Citește și: PERCHEZIȚII la PIF Otaci. 6 angajați ai ANSA, reținuți de ofițerii CNA (FOTO)

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Reacția Moscovei după apelul șefului NATO ca aliații să lase Ucraina să atace ţinte din Rusia cu armament din Occident
  • Petrocub Hâncești a reușit eventul, după ce aseară s-a impus în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal
  • Persoanele fizice pot solicita restituirea sumei impozitului pe venit achitat sau reținut în plus pentru anul 2023
  • Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la București imagini cu obiective militare NATO
  • Preşedintele Cehiei, Petr Pavel, internat la spital după ce a căzut cu motocicleta
  • Accident teribil la Nisporeni! Un bărbat a murit pe loc, după ce motocicleta lui s-a ciocnit cu un microbus
  • Vine vacanța cu tabere de vară pentru copii! Recomandări de la ANSA pentru părinți
  • Un fost inginer cadastral din mun. Bălți, luat pe sus de ofițerii CNA
  • Mexic: Nouă oameni au murit și 50 au fost răniți, după ce o scenă s-a prăbuşit la un miting electoral
  • Un bărbat din Trușeni, salvat de IGSU după ce a căzut într-o fântână