Știrinews.24.md
24 Noiembrie 2022, 17:59
205

Războiul din Ucraina, condamnat, din nou, în Parlamentul de la Chişinău

Războiul din Ucraina, condamnat, din nou, în Parlamentul de la Chişinău

Războiul din Ucraina a fost din nou condamnat în Parlamentul de la Chişinău. Preşedintele legislativului, Igor Grosu, a amintit că se împlinesc nouă luni de când Rusia atacă violent oraşele din ţara vecină, iar Ucraina luptă pentru dreptul de a exista ca stat independent, în limitele graniţelor sale recunoscute internaţional.

"Sunt nouă luni de când Federaţia Rusă bombardează casele şi oraşele ucrainenilor. Ieri, am văzut din nou cum acest război nedrept al Federaţiei Ruse în Ucraina afectează direct Republica Moldova. Rusia a lăsat pe întuneric Republica Moldova, iar unii cetăţeni nici la această oră nu au lumină", a spus IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului.

Agresiunea militară a Rusiei din Ucraina a fost condamnată şi la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău. Aleşii locali au ţinut un moment de reculege în memoria victimelor din ţara vecină.

"Oamenii de acolo, pe frig, prin întuneric, apără şi libertatea noastră. Deja mii de oameni au murit în acel război nedrept. Vă îndemn împreună să ţinem un moment de reculegere în semn de recunoştinţă pentru toată lumea moartă în războiul respectiv. Vă mulţumesc!", a menționat ION CEBANU, consilier PL.

publika.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Putin, uimit de faptul că R.Moldova își depozitează gazele naturale în Ucraina
  • Lovitură de stat dejucată în Germania. Mai mulți extremiști și foști militari plănuiau să ocupe Parlamentul și să preia puterea
  • Bătaie în Parlamentul Turciei. Un deputat, transportat la spital
  • N.Popescu, despre racheta de la Briceni: Încă o demonstrație a modului în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei afectează securitatea RM
  • Condamnat la 6 ani de închisoare pentru punerea în circulație a banilor falși. Schema, implementată de un moldovean și concubina lui
  • Ucraina și țările baltice au criticat propunerea lui Macron cu referire la garanţiile de securitate pentru Rusia
  • Ucraina: Exporturile de cereale au scăzut anul acesta cu aproape 30%
  • Atenție, călători! Patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și-au sistat activitatea
  • Și-a omorât consăteanul cu un ciocan. Tânărul din raionul Telenești, condamnat la pușcărie
  • Biden anunță că e dispus să se întâlnească cu Putin. ”Retragerea rușilor din Ucraina, o condiție pentru a pune capăt conflictului”