Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 12:34
78

Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice

Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice

Rusia transformă Avdiivka într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, intensificându-şi bombardamentele şi forţând o închidere aproape completă a acestui oraş din linia întâi a frontului, a declarat duminică un înalt oficial local, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de civili din cei peste 30.000 de locuitori înainte de război au mai rămas la Avdiivka, localitate din regiunea Doneţk, situată la aproape 90 km sud-vest de oraşul asediat Bahmut - cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina în prezent- conform oficialilor ucraineni.

„Mă întristează să spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice", a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a oraşului, Vitali Barabaş, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

A început evacuarea lucrătorilor de la utilităţi care mai rămăseseră în oraş, iar recepţia telefoniei mobile va fi suspendată în curând „pentru că în oraş există informatori ai ocupanţilor ruşi”, a adăugat Barabaş.

În condiţiile în care forţele ruse au obţinut câştiguri graduale pe flancuri la Avdiivka, armata ucraineană a avertizat săptămâna trecută că oraşul ar putea deveni un „al doilea Bahmut" - unde luptele crâncene de luni de zile au transformat localitatea în dărâmături.

Bombardamentele ruseşti au vizat duminică două clădiri înalte din Avdiivka, localitate situată la doar 10 km de periferia nordică a oraşului Doneţk, care se află sub controlul Moscovei din 2014.

O persoană a fost rănită în urma numeroaselor lovituri aeriene asupra Avdiivka sâmbătă, potrivit armatei ucrainene.

„Trebuie să vă împachetaţi lucrurile, să plecaţi şi să vă evacuaţi mai ales copiii!”, i-a îndemnat Barabaş pe localnicii care au mai rămas la Avdiivka şi ezită să părăsească oraşul.

Rusia neagă că a vizat civili în cele 13 luni de război pe care l-a declanşat împotriva ţării vecine. Războiul, al cărui sfârşit nu se întrevede, s-a soldat până acum cu mii de morţi, cu milioane de persoane strămutate şi zeci de localităţi ucrainene aproape complet sau parţial distruse, notează Reuters.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Zelenski: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia
  • Premierul ceh, Petr Fiala: Cehia va deschide oficiul unui atașat militar în Republica Moldova
  • Un tânăr din RM a încercat să ajungă clandestin în Ucraina; A fost reținut de poliția de frontieră
  • Alerte de raid aerian în toată Ucraina, vineri dimineață. Primarul Vitali Kliciko anunță explozii în Kiev
  • Ungaria cere Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale din Ucraina
  • Ministra Finanțelor: După majorare, salariul unui ministru va fi de 50 de mii de lei
  • VIDEO ​Premierul Georgiei acuză NATO pentru războiul Rusiei în Ucraina
  • O femeie a murit, după ce s-a aruncat în gol de la etajul unui centru de plasament din Bălți
  • Într-un serial Netflix, Schwarzenegger vine la Chișinău să rezolve misterul dispariției unui cercetător nuclear din Moldova
  • Ucraina a respins cel mai mare atac cu drone de la începutul invaziei ruse