Știrinews.24.md
27 Martie 2023, 12:34
106

Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice

Război în Ucraina: Orașul Avdiivka devine asemănător unui loc din filmele post-apocaliptice

Rusia transformă Avdiivka într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, intensificându-şi bombardamentele şi forţând o închidere aproape completă a acestui oraş din linia întâi a frontului, a declarat duminică un înalt oficial local, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.000 de civili din cei peste 30.000 de locuitori înainte de război au mai rămas la Avdiivka, localitate din regiunea Doneţk, situată la aproape 90 km sud-vest de oraşul asediat Bahmut - cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina în prezent- conform oficialilor ucraineni.

„Mă întristează să spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice", a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a oraşului, Vitali Barabaş, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

A început evacuarea lucrătorilor de la utilităţi care mai rămăseseră în oraş, iar recepţia telefoniei mobile va fi suspendată în curând „pentru că în oraş există informatori ai ocupanţilor ruşi”, a adăugat Barabaş.

În condiţiile în care forţele ruse au obţinut câştiguri graduale pe flancuri la Avdiivka, armata ucraineană a avertizat săptămâna trecută că oraşul ar putea deveni un „al doilea Bahmut" - unde luptele crâncene de luni de zile au transformat localitatea în dărâmături.

Bombardamentele ruseşti au vizat duminică două clădiri înalte din Avdiivka, localitate situată la doar 10 km de periferia nordică a oraşului Doneţk, care se află sub controlul Moscovei din 2014.

O persoană a fost rănită în urma numeroaselor lovituri aeriene asupra Avdiivka sâmbătă, potrivit armatei ucrainene.

„Trebuie să vă împachetaţi lucrurile, să plecaţi şi să vă evacuaţi mai ales copiii!”, i-a îndemnat Barabaş pe localnicii care au mai rămas la Avdiivka şi ezită să părăsească oraşul.

Rusia neagă că a vizat civili în cele 13 luni de război pe care l-a declanşat împotriva ţării vecine. Războiul, al cărui sfârşit nu se întrevede, s-a soldat până acum cu mii de morţi, cu milioane de persoane strămutate şi zeci de localităţi ucrainene aproape complet sau parţial distruse, notează Reuters.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Alertă de război! Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete
  • Contrabandă cu 180 000 de dolari din Ucraina // Organizatorul schemei a fost reținut
  • Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski la summit-ul de la Vilnius: „Am reiterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”
  • VIDEO // Tupeul unui hoț din capitală. A pătruns într-o casă pe timp de zi și a furat bunuri în valoare de zeci de mii de lei
  • Refugiații din Ucraina, care se angajează la muncă în R. Moldova, vor fi asigurați medical
  • Italia // Moldoveanul acuzat că și-a aruncat concubina de la etajul patru al unui bloc, plasat în izolator
  • Obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, descoperite la Orhei și Strășeni
  • Maia Sandu, la inaugurarea unui Centru medical la Hâncești: Construim spitale europene, pentru că sănătatea oamenilor e o prioritate
  • Ucraina // Şase morţi şi 10 răniţi într-un atac rus cu drone asupra Harkovului
  • Fragmente de dronă descoperite la frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina