Știrinews.24.md
30 Ianuarie 2023, 8:32
97

Putin l-a amenințat pe fostul premier britanic înainte de invazia în Ucraina: Boris, cu o rachetă ar dura un minut (BBC)

Putin l-a amenințat pe fostul premier britanic înainte de invazia în Ucraina: Boris, cu o rachetă ar dura un minut (BBC)

Cum l-a amenințat Vladimir Putin pe fostul premier al Marii Britanii înainte de invadarea Ucrainei: „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut”, povestește Johnson, potrivit Agerpres.

În acest documentar în trei părți, al cărui prim episod este difuzat luni seară pe BBC Two, fostul șef al guvernului britanic povestește convorbirea telefonică "foarte lungă" și "extraordinară" cu președintele rus după vizita sa la Kiev, la începutul lunii februarie, scrie Agerpres.

La acel moment, Vladimir Putin continua să susțină că nu are nicio intenție să invadeze Ucraina, în pofida afluxului masiv de soldați ruși în regiunile de graniță. Boris Johnson povestește că l-a avertizat pe președintele rus în legătură cu sancțiunile dure pe care le-ar adopta occidentalii dacă liderul de la Kremlin s-ar angaja pe calea războiului.

"El a spus: 'Boris, spui că Ucraina nu va intra în NATO în curând. (..) Ce vrei să spui prin "nu curând?'", povestește Boris Johnson. "Ei bine, ea nu va intra în NATO în viitorul apropiat, știți foarte bine asta", a răspuns fostul lider britanic, un susținător al ucrainenilor.

"La un moment dat, m-a amenințat cumva și a spus:'Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut sau ceva de genul acesta", a continuat Boris Johnson.

"Din tonul foarte relaxat adoptat și detașarea pe care părea să o aibă, cred se juca cu încercările mele de a-l face să negocieze", a adăugat fostul lider britanic, care a părăsit Downing Street la începutul lunii septembrie, după o serie de scandaluri.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Fostul adjunct al lui Stoianoglo, acuzat anterior de complicitate la eliberarea lui Platon, numit șef al Inspecției Procurorilor
  • „O creatură bolnavă și cinică”. Reacția lui Zelenski la acuzațiile fără dovadă ale lui Putin la adresa Ucrainei pentru implicarea în masacrul de la Crocus
  • NATO, pregătită să apere toți aliații, după survolarea spațiului aerian polonez de către o rachetă rusă
  • Vladimir Putin, despre atacul de la Moscova:Toți cei care au ordonat atacul vor fi pedepsiți. Suspecții încercau să fugă în Ucraina
  • Klaus Iohannis: Republica Moldova se confruntă cu amenințări hibride fără precedent și este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina
  • Ucraina a primit 4,5 miliarde de euro din partea UE, fiind prima tranșă din ajutorul promis de 50 miliarde
  • Josep Borrell: Miercuri voi propune ca UE să folosească 90% din veniturile activelor rusești cu scopul de a cumpăra armament pentru Ucraina
  • Ucraina construieşte fortificaţii defensive şi se pregăteşte de un război de durată, analiză France Presse
  • Un bărbat din Glodeni a dat buzna în clasa fiului său și i-a amenințat colegii. Riscă să stea după gratii
  • Putin a comentat pentru prima dată moartea lui Aleksei Navalnîi