Știrinews.24.md
8 Decembrie 2022, 21:32
130

Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua

Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua, adăugând că acestea sunt în continuare represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, relatează Agerpres.

„Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Donețk?'', a spus Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruși.

Insistând asupra opririi aprovizionării cu apă în regiunea separatistă prorusă Donețk, Putin a acuzat Ucraina de un ''act de genocid''. El le-a reproșat de asemenea politicienilor occidentali că închid ochii în fața acțiunilor responsabililor ucraineni. În schimb, ''când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul'', a ironizat liderul de la Kremlin.

După explozia ce a avariat podul care leagă Rusia de peninsula Crimeea anexată, explozie atribuită de Moscova unui sabotaj ucrainean, a urmat de o serie de raiduri rusești cu drone și rachete ce au țintit infrastructurile energetice ucrainene, provocând întreruperi în furnizarea energie și apei în plină iarnă. Circulația rutieră pe pod a fost restabilită luni, când președintele rus a condus demonstrativ un autoturism pe acest pod, transmite Agerpres.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Mâine, benzina și motorina vor fi mai ieftine. ANRE anunță noile prețuri la carburanți
  • Dodon a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării întronării Patriarhului Kiril, aliatul lui Putin în războiul din Ucraina
  • Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării a patru candidați judecători la funcții în CSM
  • Putin a trimis copii de școală să o huiduie pe noua ambasadoare a SUA în Rusia
  • Ultima zi din ianuarie vine cu ieftiniri la motorină. ANRE anunță cât vor costa mâine carburanții
  • ANRE anunță că motorina se ieftinește. Ce se întâmplă cu prețul benzinei
  • Putin l-a amenințat pe fostul premier britanic înainte de invazia în Ucraina: Boris, cu o rachetă ar dura un minut (BBC)
  • Comisia Pre-Vetting anunță primele decizii privind candidații non-judecători la funcții în CSM, înaintați de Parlament
  • Președintele Ilham Aliyev condamnă atacul terorist asupra Ambasadei Azerbaidjanului la Teheran
  • Concert dedicat Anului culturii ucrainene în R. Moldova, la Palatul Republicii