Știrinews.24.md
30 Ianuarie 2023, 21:21
47

Putin a trimis copii de școală să o huiduie pe noua ambasadoare a SUA în Rusia

Putin a trimis copii de școală să o huiduie pe noua ambasadoare a SUA în Rusia

Noua ambasadoare a Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, a fost primită cu huiduieli la Moscova de câțiva protestatari, printre care și minori, cu pancarte și sloganuri cu mesaje anti-SUA, relatează Reuters. Tracy s-a dus luni la Ministerul rus de externe pentru a-și prezenta acreditarea, transmite Digi24.

Protestatarii țineau în mâini pancarte pe care erau scrise mesaje critice la adresa Washingtonului, pe una dintre acestea putând fi citite cuvintele: „Tancurile voastre ucid civili”.

U.S. Ambassador Lynne Tracy will arrive at the #Russian Foreign Ministry today.A crowd of "protesters" has already been prepared. pic.twitter.com/CmmjTp79So

— NEXTA (@nexta_tv) January 30, 2023

Potrivit unei postări pe Twitter, micul grup de protestatari striga „America este o țară teroristă”.

New US ambassador to Russia Lynne Tracy arrives at the Foreign Ministry in Moscow, crowd shouting "America is a terrorist country" pic.twitter.com/DDzYR7vkPQ

— AlexandruC4 (@AlexandruC4) January 30, 2023

Protestele în Rusia – în special pe teme legate de războiul din Ucraina – sunt complet interzise, dacă nu au sprijinul autorităților.

Relațiile dintre Washington și Moscova se află la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Statele Unite au răspuns la invazia Moscovei din Ucraina prin furnizarea de armament Kievului – care va include în curând și tancurile de luptă principale Abrams M1 – și prin impunerea unei serii de noi sancțiuni economice împotriva Rusiei, toate acestea în colaborare cu aliații occidentali.

Deși au existat schimburi de prizonieri care au implicat veteranul marinei americane Trevor Reed și starul de baschet Brittney Griner, contactele la nivel înalt între cele două părți au fost puține.

Ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov i-a spus lui Tracy că se așteaptă ca ea să urmeze principiul de a nu se amesteca în afacerile interne ale Rusiei, a informat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Ambasada SUA a declarat:„Ambasadorul Tracy se concentrează pe menținerea dialogului între capitalele noastre într-un moment de tensiuni fără precedent, pe protejarea intereselor cetățenilor americani deținuți în Rusia și pe sprijinirea legăturilor dintre popoarele american și rus”.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • La Grădina Zoologică din Chișinău a fost amenajată o clasă pentru copii. Care este prețul unei lecții
  • Putin: Rusia şi China nu creează o alianţă militară
  • O femei cu doi copii, la un pas de a fi spulberată de o mașină, pe o trecere de pietoni din Capitală. Șoferița, SANCȚIONATĂ
  • Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe teritoriul ungar
  • Membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia a declarat că Moldova trebuie să primească sancțiuni economice
  • VIDEO // S-a dat drept medic pe rețele sociale, pentru a obține poze intime cu copii; Un bărbat din Chișinău, cercetat
  • Rusia vrea să modernizeze apărarea antiaeriană a Moscovei
  • Rusia a deschis dosare penale pe numele judecătorilor Curții Penale Internaționale și a procurorului-șef ce au cerut arestarea lui Putin
  • Medvedev amenință după mandatul de arestare împotriva lui Putin: „Consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase”
  • STOP CADRU Presa Kremlinului transmite că Vladimir Putin a vizitat orașul ucrainean Mariupol