Știrinews.24.md
1 Noiembrie 2022, 10:54
60

Punctul de trecere a frontierei Ocnița își întrerupe programul de activitate din motive de securitate: „Trecerea frontierei este într-o singură direcție, intrare în Moldova”

Poliția de Frontieră anunță despre întreruperea programului de lucru a punctului de trecere a frontierei de stat Ocnița (rutier) din motive de securitate. Autoritățile ucrainene nu permit intrarea în Ucraina în contextul riscurilor de atacuri aeriene.

Punctul de trecere a frontierei Ocnița își întrerupe programul de activitate din motive de securitate: „Trecerea frontierei este într-o singură direcție, intrare în Moldova”
„Trecerea frontierei de stat este într-o singură direcție, ieșire din Ucraina și intrare în Moldova. Recomandăm participanților la trafic să opteze, din timp, pentru alte puncte de trecere din proximitate”, anunță Poliția de Frontieră.

După ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine, punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina își sistează tot mai des activitatea din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.

Pe 20 octombrie, punctul de trecere a frontierei Ocnița-Sokireanî și-a sistat activitatea pentru aproape două ore din cauza alertelor aeriene. Tot din cauza alertelor aeriene, pe 22 octombrie, și-au sistat temporar activitatea și punctele de trecere a frontierei Otaci și Unguri. Punctul de trece a frontierei Cișmichioi – Dolinscoe și-a sistat activitatea pe 23 octombrie în legătură cu lipsa energiei electrice pe partea ucraineană.

Pe 31 octombrie, când a fost lansat un nou atac puternic asupra țări vecine, mai multe punctele de trecere a frontierei și-au sistat activitatea din cauza alertelor aeriene pe teritoriul Ucrainei. este vorba despre Otaci, Larga, Unguri, Briceni, Lipcani și Grimăncăuți. Tot pe 31 octombrie, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost sistată și activitatea PTF Giurgiulești-Reni, din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

zdg.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Acord ratificat: Moldova va beneficia de un împrumut de 25 de mil. de euro de la BERD pentru gestionarea deșeurilor solide
  • Contrabandă cu petrol destinat Serbiei, de circa 18 mil. lei: Procurorii au descins percheziții la mai multe adrese din Moldova
  • Preşedintele raionului Călăraşi, primarul şi un şef de direcție, plasați după gratii: Câte zile de arest au primit
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Reacția MAEIE la declarațiile lui Lavrov: Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație
  • Serghei Lavrov: Occidentul a pus ochii pe Republica Moldova. Poate avea rolul „următoarei Ucraine”
  • Ultima oră! Blocul administrativ al Apă-Canal, deconectat de la energia electrică. Ion Ceban: „Faceți rezerve de apă”. Premier Energy: „Nu este afectat sistemul de apeduct”
  • Reprezentantul permanent al Parlamentului R. Moldova în Secretariatul Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI va fi rechemat
  • BREAKING NEWS: Aprobat de Guvern: Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 60 de zile, în Moldova
  • VIDEO // Adolescenta care a bătut cu bestialitate o minoră într-un apartament din Capitală, identificată de Poliție