Știrinews.24.md
24 Mai 2023, 17:26
101

Proiectul care va facilita accesul agricultorilor la irigare, aprobat de Guvern

Proiectul care va facilita accesul agricultorilor la irigare, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Regulamentul privind modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită către Asociaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii. Acest lucru va facilita accesul producătorilor agricoli la irigare și va crea condiții favorabile pentru activitatea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Documentul stabilește condițiile de autorizare și procedurile ce țin de înregistrarea cadastrală și transmiterea către asociații a infrastructurii de irigații sau desecare, aflate în proprietate publică și privată.

Acest lucru se va face pe un termen determinat, dar care nu va depăși termenul de exploatare a infrastructurii menționate.

Cheltuielile privind înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile din cadrul infrastructurii de irigații, aflată în proprietatea publică, vor fi efectuate din contul și în limita alocațiilor aprobate în acest scop în bugetul de stat sau cel al unității administrativ-teritoriale, iar pentru infrastructura aflată în proprietate privată - din contul proprietarului.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Așa-numitul „congres al deputaților de toate nivelurile” din Tiraspol a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să protejeze regiunea transnistreană de pretinse „presiuni ale Chișinăului”
  • Aprobat de Guvern. Alocații lunare pentru veteranii de război de 1250 de lei, iar celor cu dizabilități severe - 2 050 de lei
  • Două milioane de lei, alocate de Guvern pentru sprijinirea persoanelor supuse represiunilor politice
  • Premii de până la 3 mln lei pentru sportivii care vor demonstra performanță la Olimpiadă
  • Ministerul Apărării a respins informațiile despre o nouă dronă care ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova
  • AIPA: Peste 85 de milioane de lei au fost transferați pe conturile agricultorilor pe parcursul săptămânii precedente
  • O femeie a rămas fără pașaport și a fost impusă să se prostitueze în Dubai. Individa care a dus-o, condamnată
  • Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal un adolescent de 14 ani, plasat în arest preventiv
  • Cinci ani de închisoare pentru un individ care a violat o copilă de 14 ani; Consumase împreună droguri
  • Procurorii PCCOCS cer 30 de zile de arest preventiv în privința primarului de Boldurești, care a tamponat mortal un minor