Știrinews.24.md
3 Decembrie 2022, 21:50
396

Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Care sunt motivele

Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Care sunt motivele

Producătorii autohtoni de energie electrică regenerabilă au intrat în grevă japoneză. Ei doresc să atenționeze asupra situației de faliment cauzată de faptul că trebuie să-și vândă energia către doi distribuitori ce dețin monopolul. Este cerută o întrevedere cu Natalia Gavrilița, statul fiind acuzat pentru că nu vine cu soluții, transmite IPN.

„Suntem impuși de situație să declarăm la nivel național grevă japoneză. Toți producătorii suntem solidari și anunțăm despre o grevă japoneză pentru a fi auziți. Ultima ar fi să deconectăm aceste instalații pentru că ele generează numai pierderi. Autoritățile au creat un mecanism pentru resursele eoliene și fotovoltaice ca o capcană. Deci, declarativ spun că sunt interesați, dar atunci când efectiv începi producția și dai în rețea, este o capcană”, a declarat într-o conferință de presă la IPN avocatul Vitalie Malai.

Zinaida Plămădeală, reprezentanta unei companii producătoare de energie regenerabilă, citată de IPN, precizează că în calitate de președintă a Comisiei pentru Situații Excepționale, Natalia Gavrilița trebuie să ia această problemă în mâinile sale și să o rezolve.

Una din soluțiile propuse de producători este vinderea energiei regenerabile către instituția de stat „Energocom”.

Greva japoneză este o grevă simbolică, fără încetarea lucrului, ce are drept semn distinctiv o banderolă de culoarea albă.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Bărbat care a violat o copilă de 11 ani, condamnat. A vrut să scape de pedeapsă, însă a fost extrădat
  • Ajutor financiar pentru toți asistenții personali din Chișinău care au fost demiși ilegal sau li s-a diminuat norma de muncă
  • Parlamentul va numi 5 membri în Consiliul pentru egalitate. Iată cine sunt candidații
  • 2800 de jetoane pentru jocuri de noroc, transportate ilicit într-un microbuz care venea din regiunea transnistreană
  • Cine sunt elevii câștigători ai Olimpiadei Republicane la Limba engleză din anul 2024
  • Letonia ordonă ruşilor care nu mai au permis de rezidenţă să părăsească ţara
  • FOTO: Mesajul Maiei Sandu, cu prilejul zilei de 8 martie: „Sunt mândră de femeile din Moldova, ele reușesc în orice domeniu”
  • Pedepse cu închisoare pentru trei bărbați care au ucis în bătaie un consătean, la Șoldănești
  • Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola: Sunt impresionată de R.Moldova. O ţară atât de mică, dar atât de puternică
  • Părinții care își vor muta copiii din școli cu mai puțin de 50 de elevi ar putea primi o alocație lunară de 1 000 de lei