Știrinews.24.md
25 Mai 2023, 20:30
49

Prioritățile dialogului cu Uniunea Europeană, discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

Prioritățile dialogului cu Uniunea Europeană, discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

Prim-ministrul Dorin Recean a trecut în revistă prioritățile cu Uniunea Europeană pe segmentul de securitate și apărare, energie, transport, digitalizare, combaterea corupției și dezvoltarea capacităților administrației publice. Șeful Guvernului a vorbit și despre eforturile depuse pentru a crește reziliența și sustenabilitatea instituțiilor statului, dar și despre necesitatea atragerii investițiilor în economia națională.

„Deși ne confruntăm cu tot felul de crize, reușim să implementăm reformele necesare și să implementăm rezultatele așteptate de cetățeni și de partenerii noștri externi. Obiectivul nostru pe termen lung este să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă și să sporim nivelul de bunăstare a populației. Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, oficialul european a vorbit despre deschiderea Uniunii Europene în fortificarea sectorială a cooperării moldo-comunitare și a exprimat aprecieri pentru prima contribuție a Republicii Moldova la Pachetul de extindere în calitate de țară candidat.

„Suntem aici pentru că știm cât de mult munciți pentru a vă consolida statul de drept și pentru a vă apropia de standardele europene. Am discutat domeniile concrete: energie, comerț și o interconexiune mai bună cu UE. Suntem alături pentru a reuși în calea reformelor”, a adăugat Gert Jan Koopman.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru prețurile la energie
  • Doi bărbați, condamnați la închisoare pentru infracțiuni sexuale comise în privința minorilor
  • Se va ieftini? ANRE se va întruni miercuri în ședință pentru a stabili noul preț la gaz
  • Parlamentul a lansat concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului
  • Polițiștii au prezentat recomandări pentru copii în timpul vacanței de vară
  • Ministrul Economiei, despre patentari: Norma privind aparatul de casă nu se negociază și nu vom renunța
  • Va semna decretul privind numirea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei? RĂSPUNSUL Maiei Sandu
  • Arhitectul-șef al raionului Hâncești, reținut de CNA pentru corupție și abuz de serviciu
  • Dorin Recean, prezent la ceremonia de inaugurare a președintelui Erdogan; „RM și Turcia dezvoltă un parteneriat strategic”
  • Turcia: Erdogan depune jurământul pentru un nou mandat de cinci ani