Știrinews.24.md
8 Februarie 2024, 20:09
62

Prințul William, prima apariție publică de când tatăl său a fost diagnosticat cu cancer

Prințul William, prima apariție publică de când tatăl său a fost diagnosticat cu cancer

Prinţul William al Marii Britanii, care a revenit miercuri în serviciul public după operaţia soţiei sale Kate şi după vestea despre starea de sănătate a tatălui său, a mulţumit oamenilor pentru mesajele lor de susţinere.

„Apreciem foarte mult bunătatea tuturor, vă mulţumim. Aş dori să profit de această ocazie pentru a vă mulţumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de susţinere pentru Catherine şi pentru tatăl meu, în special în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toţi. Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă „medical””, a spus prinţul moştenitor, care are 41 de ani.

Evenimentul a fost a doua apariţie publică oficială a moştenitorului tronului, care miercuri şi-a reluat angajamentele publice, după ce şi le amânase pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi, după ce Kate, soţia sa în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală, planificată, pe 16 ianuarie, iar apoi a petrecut două săptămâni de recuperare în spital.

Între timp, tatăl său, Regele Charles, a urmat un tratament la acelaşi spital pentru o mărire de prostată.Palatul Buckingham a anunţat că testele ulterioare efectuate asupra monarhului în vârstă de 75 de ani au dezvăluit că acesta are o formă de cancer.

În condiţiile în care regele şi-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, iar Kate nu se aşteaptă să revină în serviciul public decât după Paşte, sarcina de a asigura imaginea publică a monarhiei va reveni celorlalţi membri ai familiei regale, în special lui William şi soţiei lui Charles, Regina Camilla.

Specialistul în probleme regale Robert Hardman a declarat că William şi-a asumat deja îndatoriri de stat substanţiale spre sfârşitul domniei Reginei Elizabeth, când aceasta a fost împiedicată de probleme de mobilitate să participe.â

„În această privinţă, nu este atât de diferit, dar, evident, există povara aşteptărilor”, a declarat Hardman pentru Reuters. „În multe ocazii va trebui să stea în locul lui, va fi un fel de cvasi-şef de stat în acelaşi mod în care a fost prinţul Charles când regina era lipsită de mobilitate”.

În ciuda diagnosticului, Charles intenţionează să-şi continue o mare parte din activitatea sa privată ca monarh şi să se ocupe de documentele de stat. El urma să vorbească miercuri la telefon cu prim-ministrul Rishi Sunak, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre afecţiunea regelui, în afară de a spune că nu este vorba de cancer de prostată, dar a precizat că regele a rămas „pe deplin pozitiv” şi că aşteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public cât mai curând posibil.

realitatea.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%
  • Institutul de Cardiologie a fost dotat cu un tomograf cu inteligență artificială
  • Prima reacție a soției lui Navalnîi: „Putin va fi pedepsit pentru ceea ce a făcut familiei mele și soțului meu”
  • Grecia, prima ţară majoritar ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex
  • Un bărbat de 47 de ani care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă, a fost condamnat la 10 ani de detenție
  • Un cetățean al Republicii Moldova a fost arestat pe o barcă în care erau patru tone de cocaină în Arhipelagul Canarelor