Știrinews.24.md
8 Iunie 2024, 12:06
132

Prim-ministra daneză, atacată și bătută în centrul orașului Copenhaga. Sandu: „Violența nu își are locul în societățile noastre”

Prim-ministra daneză, atacată și bătută în centrul orașului Copenhaga. Sandu: „Violența nu își are locul în societățile noastre”

Un bărbat a agresat-o și bătut-o pe prim-ministra daneză Mette Frederiksen pe o stradă din Copenhaga, a anunțat postul danez de televiziune TV2.

Agresorul a fost arestat, potrivit rapoartelor, care au mai spus că liderul social-democrat a fost „șocat” de incident, scrie Alephnews.

Incidentul are loc cu două zile înainte ca danezii să se îndrepte spre urne în cadrul alegerilor europene.

Violența a devenit o temă în întreaga Europă în timpul campaniei electorale. Premierul slovac Robert Fico se recuperează după o tentativă de asasinat de către un bărbat înarmat, în timp ce europarlamentarul social-democrat Matthias Ecke a fost bătut în timp ce făcea campanie în Germania.

Un politician din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a fost înjunghiat marți de un suspect care mânuia un cutter în Mannheim, în sud-vestul țării, potrivit poliției.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat sprijinul pentru prim-ministra daneză într-o postare pe X.

„Violența nu își are locul în societățile noastre. Îi urez prim-ministrei putere în această perioadă”, a subliniat șefa statului pe X.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat că agresiunea a fost „îngrozitoare”.

Evika Siliņa, prim-ministrul Letoniei, și-a exprimat șocul pe X, fostul Twitter. Ministrul danez al Mediului, Magnus Heunicke, a declarat într-o postare pe X: „Mette este, în mod natural, șocată de acest atac. Trebuie să spun că ne zguduie pe toți cei care îi suntem apropiați”.

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a abordat, de asemenea, incidentul. El a scris: „Pentru mine, Mette este o colegă foarte bună și o parteneră înțeleaptă. Un atac asupra unui lider ales în mod democratic este, de asemenea, un atac asupra democrației noastre.”

tv8.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Maia Sandu, zguduită de atacurile rusești asupra spitalului din Kiev: Kremlinul a transformat acest război în unul împotriva copiilor
  • Maia Sandu: Noi nu am ales să fim deportați, alții ne decideau soarta. Alegem pacea pentru toți copiii Moldovei
  • Alegeri în Marea Britanie: Fostul premier Liz Truss şi-a pierdut locul de parlamentar
  • Marea Britanie: Keir Starmer, numit oficial prim-ministru de către regele Charles
  • Ziua Suveranității R. Moldova // Maia Sandu: „Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării”
  • 24 iunie - declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli; Mesajul Maiei Sandu
  • R. Moldova se clasează pe locul 13 din 146 de țări în reducerea decalajului de gen
  • LIVE: Declarații de presă susținute de președinta Maia Sandu și președintele Italiei, Sergio Mattarella
  • Benvenuto in Moldova, Presidente Mattarella!” Maia Sandu l-a întâmpinat pe președintele Italiei, la Chișinău
  • Sergio Mattarella, întâmpinat la Chișinău de Maia Sandu; Este prima vizită oficială a unui președinte italian în Moldova